Hey, leuk dat je weer mee leest met mijn tips!
Vandaag heb ik drie tips voor je, allemaal geïnspireerd door de herfst. Door jou elke keer tips te geven voor je tafelstyling, word het steeds makkelijker. Hopelijk dek jij de mooiste tafels binnenkort, waar je meteen aan kan dineren met je vrienden en familie! Veel leesplezier en succes!
X Fien
Een goede voorbereiding is het halve werk
Een goede voorbereiding is het halve werk, daarom adviseer ik je de tafel alvast te dekken. Presenteer je borden per gang. Twee gangen? Presenteer dan twee borden per persoon. Drie gangen? Dan presenteer je drie borden, of bijvoorbeeld twee borden en een kom. Twee voordelen van deze tip: je maakt het jezelf makkelijk én hierdoor heb je een gevulde tafel bij binnenkomst van je gasten, wel zo gezellig toch?
Extra tip: zorg voor verse kruiden op tafel, zo kan iedereen tijdens het diner een eigen toevoegen geven aan hun gerecht. Terwijl een iemand van pittig houdt, is de ander een liefhebber van zoet. Door verschillende kruiden neer te zetten, zoals peper, zout en chili's geven je gasten een eigen twist aan het diner!
Gebruik de natuur
Gebruik voor de decoratie van je tafel verschillende elementen van buiten: takken, bloemen, bladeren. Als je de natuur in huis brengt, creëer je rust op tafel. De natuur is eenmaal een plek waar rust centraal staat. Bovendien hoef je geen neppe takken en bloemen aan te schaffen, dat scheelt weet in jouw portemonnee.
De bloemen, takken en bladeren van buiten sluiten altijd aan bij het seizoen waarin we leven. Nu in de herfst zijn er natuurlijke prachtige kleuren te zien als je naar buiten kijkt. Gebruik dit ook binnen, zo kan je genieten van een knusse herfst! Wil je mee lezen over kleurgebruik tijdens het tafeldekken? Lees dan eens mijn andere bericht over de decembermaand.
X Fien
Speciaal voor jou klaargezet