Recepten Hoofdgerecht

Gele curry is een van de mildste currypasta's en dus een goede keuze voor mensen die niet zo goed tegen pittig eten kunnen. De pasta bestaat o.a. uit kerrie, kurkuma, rode chilipepers, korianderzaad en laos. De kurkuma zorgt voor de gele kleur van de curry. Dit gerecht is heerlijk met rijst en naanbrood!

Cookinglife Foodies
Gele linzencurry

Recept

Gele linzencurry

met kippendij & ei

Gang Hoofdgerecht
Keuken Aziatisch
Porties 4 personen

Bereidingstijd

Voorbereidingstijd 30 min
Bereidingstijd 20 min
Totaal 50 min

Benodigdheden

  • Gietijzeren pan

Ingrediënten

  • 500 gr kipdijfilet (in reepjes)
  • 2 eetlepels kerrie masala
  • 4 eieren
  • 300 gr jasmine rijst
  • Indiaas gekruide linzen (kant en klaar)
  • Thaise gele curry (fairtrade)
  • Peper en zout
  • Olijfolie en zonnebloemolie
  • 400 ml kokosmelk
  • 2 uien (in halve ringen)
  • 2 tenen knoflook (fijngesneden)
  • 300 gr broccoli (roosjes)
  • 4 naanbroden
  • Verse munt

Hoe maak je de gele linzencurry?

  1. Start met het marineren van de kippendij. Marineer het met: 2 eetlepels kerrie masala, een snufje peper en een scheutje olijfolie. Laat dit 30 min staan.
  2. Kook de 4 eieren en laat deze schrikken en verder afkoelen. Kook de jasmine rijst volgens de verpakking.
  3. Bak de gemarineerde kip in zonnebloemolie in een gietijzeren pan. Voeg vervolgens de knoflook en ui toe en laat 2 minuten meebakken. Bak dan ook de currypasta even mee.
  4. Voeg dan de kokosmelk toe en breng het aan de kook. Laat de broccoli 5 minuten meekoken tot het beetgaar is. Kook tot slot de gekruide linzen nog even mee en maak het geheel op smaak met peper en zout.
  5. Verdeel de rijst over de borden en schep daar de curry overheen. Snij het ei doormidden en leg deze op de curry. Serveer het naanbrood in twee stukken ernaast.

Tip!

Maak de curry vegan door de kippendij en ei te vervangen door zoete aardappel!

Tip!