Recepten Glutenvrij Suikervrij Vegan Tussendoortje Gezond

Ken je dat, dat je ‘s avonds op de bank een film zit te kijken en ineens zin hebt in iets lekkers? Als je dan een zak chips opentrekt, of een chocoladereep uit de kast trekt, is je lichaam daar over het algemeen niet zo blij mee. Tuurlijk moet het een keer kunnen, maar het is veel beter om een gezond alternatief klaar te hebben staan. Zoals geroosterde kikkererwten. Ze zijn super lekker en zitten boordevol goede voedingsstoffen.

Cookinglife Foodies
Geroosterde kikkererwten

Recept

Geroosterde kikkererwten

Ik heb kikkererwten uit een pot gebruikt, maar je kunt ook gedroogde kikkererwten gebruiken. Zorg dan wel dat je ze van te voren zo'n 12 uur laat weken.

Gang Snack, tussendoortje
Keuken Midden-Oosters
Porties Voor ca. 2 kommetjes

Bereidingstijd

Bereidingstijd 5 min
Oventijd 30 min
Totaal 35 min

Ingrediënten

  • 400 gram kikkererwten
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepel gemalen komijnpoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • flinke snuf zout en peper

Hoe maak je geroosterde kikkererwten ?

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Laat de kikkererwten uitlekken en spoel onder de kraan in een zeef tot er geen schuim meer af komt. Dep de kikkererwten droog.
  3. Doe ze in een kom en hussel er de olijfolie, paprikapoeder, komijnpoeder en knoflookpoeder doorheen. Verspreid de kikkererwten dan over een bakplaat bekleed met bakpapier.
  4. Verdeel zout en peper over de kikkererwten en doe ze dan in de oven. Hussel ze na 20 minuten even door en laat ze nog 10 minuten bakken (totaal dus 30 minuten). Let op: de baktijd en temperatuur kan per oven erg verschillen, dus houd ze goed in de gaten.
  5. Even laten afkoelen en genieten maar!

Maak ze klaar met lekker veel pure kruiden en je hebt een snack die niet alleen gezond is, maar ook glutenvrij, suikervrij en zelfs veganistisch. Tenzij je geen peulvruchten mag eten, is dit een tussendoortje wat je bijna iedereen kunt voorschotelen.

Bewaar de kikkererwten in een luchtdicht bakje, dan zijn ze na een paar dagen nog steeds lekker knapperig. Super lekker ook om mee te nemen naar je werk.  Het is zo simpel om te maken, dat het recept ook echt niet mis kan gaan. Gewoon proberen dus!

Jouw cookievoorkeuren

Deze website maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn voor de technische werking van de website en altijd zijn ingesteld. Andere cookies, die bedoeld zijn om het gemak van het gebruik van deze website te vergroten, voor directe reclamedoeleinden of om de interactie met andere websites en sociale netwerken te vereenvoudigen, worden alleen geplaatst met uw toestemming.

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn voor de technische werking van de website en altijd zijn ingesteld. Andere cookies, die bedoeld zijn om het gemak van het gebruik van deze website te vergroten, voor directe reclamedoeleinden of om de interactie met andere websites en sociale netwerken te vereenvoudigen, worden alleen geplaatst met uw toestemming.