Recepten
Bakken
Taarten
Recept
Glutenvrije taart met vijgen
Deze glutenvrije taart met vijgen zonder geraffineerde suiker is lekker groot en daarom ook ideaal voor verjaardagen of wanneer er bezoek komt. Probeer ‘m vooral eens uit, want het is echt een gegarandeerd succes!
Gang | Tussendoor |
---|---|
Keuken | Nederlands |
Porties | ca 12 stuks |
Bereidingstijd
Bereidingstijd | 35 min |
---|---|
Totaal | 55 min |
Ingrediënten
- 220 gram amandelmeel
- 60 gram zelfrijzend bakmeel (glutenvrij)
- 120 gram kokosbloesemsuiker, gemalen in de keukenmachine
- 180 gram kokosolie
- 4 eieren
- 2 1/2 theelepel wijnsteenbakpoeder
- 1 eetlepel vanille extract
- snufje zout
- sap van een halve citroen
- rasp van een hele citroen
- 6 verse vijgen in het deeg
- 2 verse vijgen voor decoratie