Hoofdgerechten Vegetarisch Soepen Recepten

Harira soep is een soep boordevol groenten, afkomstig uit Marokko. Het is een warme, rijkgevulde soep die erg smaakvol is en heerlijk smaakt. Ook al lijk je er misschien heel wat ingrediënten voor nodig te hebben, het is een bedrieglijk makkelijk recept. Met onderstaand recept en hoeveelheden maak je een grote pan soep. Serveer met Turks brood of breekbrood en je hebt een heerlijk recept om op tafel te zetten als er visite komt.

Cookinglife Foodies
Harira soep

Recept

Harira soep

De harira soep is een warme, rijkgevulde soep die erg smaakvol is en goed vult!

Gang Hoofdgerecht
Keuken Marokkaans
Porties 8 porties

Bereidingstijd

Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 30 min
Totaal 50 min

Benodigdheden

  • Grote soeppan
  • Soepkom of diepe borden
  • Snijplank
  • Mes

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 4 grote wortels
  • 1 klein stukje verse gember
  • 1 blikje linzen
  • 1 blikje kikkererwten
  • 4 stengels bleekselderij
  • 500 ml tomaten passata
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • ¼ theelepel cayennepeper
  • ½ theelepel saffraanpoeder optioneel
  • 2 bouillonblokjes vegetarisch
  • 1200 ml water
  • 1 Turks brood of breekbrood optioneel

Hoe maak je harira soep?

  1. Begin met het snijden van de groenten. Snijd de wortel en bleekselderij in plakjes. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn (of pers deze als je dat makkelijker vindt). Snijd ook de gember klein.
  2. Verwarm wat olie in een grote soeppan (let op, hier moet minimaal 2,5 liter in passen). Fruit de knoflook en ui een paar minuutjes aan. Voeg dan de wortel, gember en bleekselderij toe. Als de groenten wat gebakken zijn, voeg je de kruiden toe. Zet het vuur wat lager; je wilt niet dat de kruiden aanbakken. 
  3. Voeg nu eerst de passata toe en laat dit even meebakken op laag vuur. Na een minuut of 2 voeg je ook de gepelde tomaten toe. Voeg dan het water toe (liefst al heet/kokend) en breng zachtjes aan de kook. Voeg de bouillonblokjes toe als de soep kookt. Laat nu 30 minuten op laag vuur pruttelen.
  4. Circa 5 minuten voordat de soep klaar is spoel je de linzen en kikkererwten af onder de kraan. Voeg ze dan toe aan de soep. Serveer met een lekker stuk brood.
  5. Geniet van jouw Marokkaanse soep!

Eigenlijk heb je voor de soep alleen maar groenten nodig. Super gezond dus! Door wat minder water toe te voegen of eventueel wat geschilde stukjes aardappel, kun je de soep dikker of nóg vullender maken. Je kunt natuurlijk ook altijd extra groenten toevoegen. Nu de koudere maanden weer zijn aangebroken, gaat er niets boven een dampende, warme kop soep op tafel toch?

Jouw cookievoorkeuren

Deze website maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn voor de technische werking van de website en altijd zijn ingesteld. Andere cookies, die bedoeld zijn om het gemak van het gebruik van deze website te vergroten, voor directe reclamedoeleinden of om de interactie met andere websites en sociale netwerken te vereenvoudigen, worden alleen geplaatst met uw toestemming.

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn voor de technische werking van de website en altijd zijn ingesteld. Andere cookies, die bedoeld zijn om het gemak van het gebruik van deze website te vergroten, voor directe reclamedoeleinden of om de interactie met andere websites en sociale netwerken te vereenvoudigen, worden alleen geplaatst met uw toestemming.