Harira soep is een soep boordevol groenten, afkomstig uit Marokko. Het is een warme, rijkgevulde soep die erg smaakvol is en heerlijk smaakt. Ook al lijk je er misschien heel wat ingrediënten voor nodig te hebben, het is een bedrieglijk makkelijk recept. Met onderstaand recept en hoeveelheden maak je een grote pan soep. Serveer met Turks brood of breekbrood en je hebt een heerlijk recept om op tafel te zetten als er visite komt.
Recept
De harira soep is een warme, rijkgevulde soep die erg smaakvol is en goed vult!
Gang | Hoofdgerecht |
---|---|
Keuken | Marokkaans |
Porties | 8 porties |
Voorbereidingstijd | 20 min |
---|---|
Bereidingstijd | 30 min |
Totaal | 50 min |
Eigenlijk heb je voor de soep alleen maar groenten nodig. Super gezond dus! Door wat minder water toe te voegen of eventueel wat geschilde stukjes aardappel, kun je de soep dikker of nóg vullender maken. Je kunt natuurlijk ook altijd extra groenten toevoegen. Nu de koudere maanden weer zijn aangebroken, gaat er niets boven een dampende, warme kop soep op tafel toch?