Recepten Ontbijt Vegan

Een gezond ontbijt: havermout met bosbessen. Het is ontzettend vullend, voedzaam, maar bovenal gewoon heel lekker. Daarnaast is het razendsnel en hoef je er niets voor te koken. Ideaal dus ook voor studenten of drukke moeders. Havermout wordt ook wel 'overnight oats' genoemd. Je maakt dit ontbijtje de avond van te voren al klaar. ‘s Ochtends nog even je ideale topping erover, bijvoorbeeld bosbessen of pecannoten, en klaar is Kees.

Cookinglife Foodies
Havermout met bosbessen

Recept

Havermout met bosbessen

Zo leuk kan ontbijten zijn!

Gang Ontbijt
Keuken Nederlands
Porties Voor 1 persoon

Bereidingstijd

Bereidingstijd 10 min
Totaal 10 min

Ingrediënten

  • 125 ml soja/amandelmelk
  • 30gr havermoutvlokken
  • 1 tl kaneel
  • 1/2 banaan
  • 1 tl vanille extract
  • 1 tl kokosrasp
  • 1 handje bosbessen

Hoe maak je een ontbijtje van havermout met bosbessen?

  1. Meng in een kom de havermoutvlokken met kaneel, kokosrasp en soja/amandelmelk. Prak een halve banaan en voeg die aan de havermout toe, samen met een theelepel vanille extract.
  2. Dek de kom af met aluminiumfolie en zet in de koelkast tot de volgende morgen.
  3. Haal je kommetje havermout uit de koelkast en garneer met een paar verse bosbessen. Een heerlijk gezond ontbijt!