Recepten Ontbijt

Als je graag overnight oats maakt, maar op wat koudere dagen het ook lekker vindt om de havermout warm te eten, dan is dit ontbijtrecept perfect! Om te zorgen dat het toch een lekker fris ontbijtje wordt, voeg je er kiwi en sinaasappel aan toe… een schot in de roos!

Cookinglife Foodies
Havermout ontbijt met kiwi en sinaasappel

Recept

Havermout ontbijt met kiwi en sinaasappel

Een frisse start!

Gang Ontbijt
Keuken Nederlands
Porties 1 portie

Bereidingstijd

Bereidingstijd 5 min
Totaal 5 min

Benodigdheden

  • Steelpannetje
  • Lepel

Ingrediënten

  • Havermout (tot de bodem van het pannetje bedekt is)
  • Rijstmelk (of andere plantaardige melk zoals amandel- of havermelk)
  • 1 kiwi
  • 1 sinaasappel
  • Optioneel: gebroken lijnzaadjes en chiazaad

Hoe bereid je de havermout met kiwi en sinaasappel?

  1. Doe de havermout in het pannetje en giet de rijstmelk erbij. Zorg dat alle havermout ‘nat’ is en dat er nog een klein laagje melk bovenop ligt. Verwarm de havermout langzaam (!) en op niet te hoog vuur. Blijf ondertussen goed roeren.
  2. Snijd de sinaasappel doormidden en knijp het sap van één helft boven het pannetje uit. De kiwi en de andere helft van de sinaasappel schil je en snijd je in stukjes. Giet de havermout in een bakje en leg de kiwi en sinaasappel erop.
  3. Als je wilt kan je wat lijn- en chiazaadjes er overheen strooien.

Geniet van dit goede begin van je dag!