Recepten Hoofdgerechten Pizza's

Poeh, het is alweer oktober! Voor mijn gevoel is de maand september ongelofelijk snel voorbij gegaan. Omdat ik, terwijl ik dit schrijf, nog op Malta ben met flink zomerse temperaturen, vind ik het maar moeilijk te geloven dat in Nederland de herfst echt wel een beetje zijn intrede maakt. Gelukkig is er genoeg lekkers te maken waar je ook de komende herfst lekker van kunt genieten, zoals deze glutenvrije havermout pizza met spinazie.

Cookinglife Foodies
Havermout pizza met spinazie

Recept

Havermout pizza met spinazie

Gelukkig is er genoeg lekkers te maken waar je ook de komende herfst lekker van kunt genieten, zoals deze glutenvrije havermout pizza met spinazie. Doordat je voor de bodem glutenvrije havermout en spinazie gebruikt, is het een pizza met wat extra (verstopte) groenten.

Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 1 pizza

Bereidingstijd

Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 30 min
Totaal 40 min

Ingrediënten

    Voor 1 pizza
  • 100 gram glutenvrije havermout (of havermeel)
  • 2 eieren
  • 100 gram volle kwark
  • 100 gram verse spinazie
  • 1 eetlepel oregano
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • snuf zout en peper
  • Voor de topping:
  • 100 ml tomatenpuree
  • 1 bol mozzarella
  • 1 rode ui
  • 4 plakken Parmaham
  • 2 flinke handen rucola
  • Parmezaanse kaas

Hoe maak je een havermout pizza met spinazie?

  1. Verwarm de oven (eventueel met pizzasteen) voor op 190 graden
  2. Maal de havermout in een blender (of keukenmachine) of gebruik havermeel. Voeg hier de oregano, een snuf zout en peper en bakpoeder aan toe en blend even.
  3. Voeg dan in de blender de spinazie, eieren en kwark toe en maal tot dit een glad beslag is.
  4. Giet het beslag voor de havermout pizza met spinazie op een bakplaat of pizzasteen bekleed met bakpapier en verdeel het beslag in een rondje. Zorg ervoor dat de pizza overal even dik is, maar het mag best dun zijn; hoe dunner, hoe krokanter. (Een pizzasteen zorgt ook voor een lekkere krokante bodem.)
  5. Schuif de pizza nu de voorverwarmde oven in en bak in 15 – 20 minuten gaar en ietsjes gebruind.
  6. Smeer de tomatenpuree dan op de pizza en beleg met uienringen en plakjes mozzarella. Doe de pizza dan weer 15 minuten in de oven.
  7. Hierna kun je de pizza beleggen met toppings die jij het allerlekkerst vind, bijvoorbeeld rucola, parmaham en Parmezaanse kaas. Klaar is kees!

Doordat je voor de bodem glutenvrije havermout en spinazie gebruikt, is het een pizza met wat extra (verstopte) groenten. Ideaal voor kids! Dit recept kwam ik tegen bij Mind Your Feed. De bodem is langs de randjes heerlijk krokant en het is écht een heerlijke pizza. Ik ben ontzettend blij met het recept en ook mijn man heeft er echt van gesmuld. Een enorme aanrader dus.

Als je geen grote eter bent, kun je van deze pizza prima met zijn tweetjes eten. Door de havermout en spinazie én kwark in de bodem, is het een behoorlijk vullende pizza. Je zult er ook lang vol van zitten; het is echt niet hetzelfde als een kant-en-klaar pizza uit de supermarkt.

Jouw cookievoorkeuren

Deze website maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn voor de technische werking van de website en altijd zijn ingesteld. Andere cookies, die bedoeld zijn om het gemak van het gebruik van deze website te vergroten, voor directe reclamedoeleinden of om de interactie met andere websites en sociale netwerken te vereenvoudigen, worden alleen geplaatst met uw toestemming.

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn voor de technische werking van de website en altijd zijn ingesteld. Andere cookies, die bedoeld zijn om het gemak van het gebruik van deze website te vergroten, voor directe reclamedoeleinden of om de interactie met andere websites en sociale netwerken te vereenvoudigen, worden alleen geplaatst met uw toestemming.