Poeh, het is alweer oktober! Voor mijn gevoel is de maand september ongelofelijk snel voorbij gegaan. Omdat ik, terwijl ik dit schrijf, nog op Malta ben met flink zomerse temperaturen, vind ik het maar moeilijk te geloven dat in Nederland de herfst echt wel een beetje zijn intrede maakt. Gelukkig is er genoeg lekkers te maken waar je ook de komende herfst lekker van kunt genieten, zoals deze glutenvrije havermout pizza met spinazie.
Recept
Gelukkig is er genoeg lekkers te maken waar je ook de komende herfst lekker van kunt genieten, zoals deze glutenvrije havermout pizza met spinazie. Doordat je voor de bodem glutenvrije havermout en spinazie gebruikt, is het een pizza met wat extra (verstopte) groenten.
Gang | Hoofdgerecht |
---|---|
Keuken | Italiaans |
Porties | 1 pizza |
Voorbereidingstijd | 10 min |
---|---|
Bereidingstijd | 30 min |
Totaal | 40 min |
Doordat je voor de bodem glutenvrije havermout en spinazie gebruikt, is het een pizza met wat extra (verstopte) groenten. Ideaal voor kids! Dit recept kwam ik tegen bij Mind Your Feed. De bodem is langs de randjes heerlijk krokant en het is écht een heerlijke pizza. Ik ben ontzettend blij met het recept en ook mijn man heeft er echt van gesmuld. Een enorme aanrader dus.
Als je geen grote eter bent, kun je van deze pizza prima met zijn tweetjes eten. Door de havermout en spinazie én kwark in de bodem, is het een behoorlijk vullende pizza. Je zult er ook lang vol van zitten; het is echt niet hetzelfde als een kant-en-klaar pizza uit de supermarkt.