Recepten Italiaans Nagerechten Paasdiner Pasen

‘Maak me blij.’ Dat is de betekenis van tiramisu. Een meer treffende betekenis had er niet kunnen zijn, want oh oh, wie wordt er nou niet blij van tiramisu?

Cookinglife Foodies
Homemade Tiramisu

Recept

Homemade Tiramisu

een Italiaanse traktatie

Gang Nagerecht
Keuken Italiaans
Porties 4 personen

Bereidingstijd

Bereidingstijd 10 min
Totaal 10 min

Benodigdheden

  • 2 kommen
  • Mixer
  • Ovenschaal
  • Twee bakjes (1 voor eigeel, 1 voor eiwit)
  • Schaaltje
  • Spatel

Ingrediënten

  • 6 eieren
  • 150 gr. suiker
  • Pak lange vingers
  • 500 gr. mascarpone
  • 50 ml. Amaretto
  • 750 ml. sterke espresso (zo’n 8 kopjes)
  • Cacao

Hoe maak je tiramisu?

  1. Splits de eieren en verdeel ze over de twee bakjes. Zet de espresso en giet het in het schaaltje.
  2. Je begint met het mixen van het eigeel en de suiker een kom. Zodra dit goed gemixt is, voeg je de mascarpone en de Amaretto toe. Mix het geheel goed. In de andere kom klop je de eiwitten stijf. Zodra het een mooie luchtige structuur heeft, spatel je het eiwit rustig door het eigeel mengsel. Niet te hard roeren want dan sla je de lucht eruit en dat is zonde.
  3. Haal de lange vingers door de koffie, verdeel ze over de bodem van de ovenschaal en giet er een laag van het mascarpone/eimengsel op. Dan weer lange vingers in de koffie, een laag maken en een laag er overheen gieten. Dit herhaal je tot het mengsel op is, afhankelijk van de grootte van de ovenschaal zal je zo’n 3 lagen hebben.
  4. Nu komt het moeilijkste gedeelte: laat de schaal 2 uur met rust. Zet hem echt minimaal 2 uur in de koelkast, dan kan het mooi opstijven. Voor het serveren strooi je er met behulp van een zeefje wat cacao overheen en het smullen kan beginnen!

Tips!

  • Zet vooral goed sterke koffie, een waterig bakje zal niet ten goede gaan aan de smaak van de tiramisu.
  • Voeg het eiwit beetje bij beetje toe, zodat het aan elkaar kan wennen en luchtig blijft.
  • Zorg dat de suikerlaag van de lange vingers naar beneden ligt, dit voorkomt dat ze inzakken!
Tips!
Jouw cookievoorkeuren

Deze website maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn voor de technische werking van de website en altijd zijn ingesteld. Andere cookies, die bedoeld zijn om het gemak van het gebruik van deze website te vergroten, voor directe reclamedoeleinden of om de interactie met andere websites en sociale netwerken te vereenvoudigen, worden alleen geplaatst met uw toestemming.

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn voor de technische werking van de website en altijd zijn ingesteld. Andere cookies, die bedoeld zijn om het gemak van het gebruik van deze website te vergroten, voor directe reclamedoeleinden of om de interactie met andere websites en sociale netwerken te vereenvoudigen, worden alleen geplaatst met uw toestemming.