Op een perstrip naar Oostenrijk leerde ik Lianne kennen. De klik was er gelijk: allebei houden we van gezond eten en allebei hebben we zo onze allergieën en intoleranties. Genoeg food for conversation dus :). En daarom vond ik dit recept voor glutenvrije kaiserschmarren zonder suiker wel erg toepasselijk.
Recept
Een typisch Oostenrijkse lekkernij, maar dan zonder suiker en gluten én vegan. Deze pannenkoeken met fruit kun je heerlijk wegprikken op een zondagmorgen.
Gang | Ontbijt |
---|---|
Keuken | Oostenrijks |
Porties | 1 portie |
Voorbereidingstijd | 10 min |
---|---|
Bereidingstijd | 10 min |
Totaal | 20 min |
Kaiserschmarren zijn typische Oostenrijkse pannenkoeken, normaal vol met gluten en suiker. Tja, die zijn aan Lianne en mijzelf niet besteed natuurlijk. Eenmaal thuis ging ik op zoek naar een gezonde variant op deze Oostenrijkse lekkernij. Dit recept vind ik heerlijk en maak ik geregeld. Als je spelt mag eten (dit is niet glutenvrij), kun je de rijstmeel en amandelmeel ook vervangen door 150 gram speltmeel.