Recepten Vegan Ontbijt Glutenvrij Pasen Paasbrunch

Op een perstrip naar Oostenrijk leerde ik Lianne kennen. De klik was er gelijk: allebei houden we van gezond eten en allebei hebben we zo onze allergieën en intoleranties. Genoeg food for conversation dus :).  En daarom vond ik dit recept voor glutenvrije kaiserschmarren zonder suiker wel erg toepasselijk.

Cookinglife Foodies
Kaiserschmarren

Recept

Kaiserschmarren

Een typisch Oostenrijkse lekkernij, maar dan zonder suiker en gluten én vegan. Deze pannenkoeken met fruit kun je heerlijk wegprikken op een zondagmorgen.

Gang Ontbijt
Keuken Oostenrijks
Porties 1 portie

Bereidingstijd

Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 10 min
Totaal 20 min

Ingrediënten

  • 75 gram rijstmeel
  • 75 gram amandelmeel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • snufje zout
  • 125 ml amandelmelk (of rijstmelk, wat je wilt)
  • 100 ml spa rood (echt waar. Door het koolzuur krijgen de pannenkoeken luchtigheid
  • 1 appel in blokjes (of meerdere appels naar wens)
  • garnering naar wens: bijvoorbeeld rozijnen, nootjes of wat diepvriesfruit
  • om te bakken: kokosolie
  • eventueel honing voor over de pannenkoeken (of zoet met ahornsiroop)

Hoe maak je kaiserschmarren?

  1. Meng de droge ingredienten in een kom (speltmeel, bakpoeder, kaneel en zout)
  2. Voeg de melk en spa rood toe en roer goed door tot er een mooi beslag ontstaat.
  3. Verhit de kokosolie in de pan en bak pannenkoeken van het beslag. Zet wanneer de pannenkoeken aan beide kanten licht bruin zijn even apart op een bord.
  4. Bak de appelstukjes in de pan (bestrooi ze van tevoren met wat honing en kaneel)
  5. Scheur of snij de pannenkoeken in stukjes en voeg deze na 3 minuten toe aan de appels
  6. Bak alles tot het een mooie bruine kleur heeft. Eet smakelijk!

Kaiserschmarren zijn typische Oostenrijkse pannenkoeken, normaal vol met gluten en suiker. Tja, die zijn aan Lianne en mijzelf niet besteed natuurlijk. Eenmaal thuis ging ik op zoek naar een gezonde variant op deze Oostenrijkse lekkernij. Dit recept vind ik heerlijk en maak ik geregeld. Als je spelt mag eten (dit is niet glutenvrij), kun je de rijstmeel en amandelmeel ook vervangen door 150 gram speltmeel.

Jouw cookievoorkeuren

Deze website maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn voor de technische werking van de website en altijd zijn ingesteld. Andere cookies, die bedoeld zijn om het gemak van het gebruik van deze website te vergroten, voor directe reclamedoeleinden of om de interactie met andere websites en sociale netwerken te vereenvoudigen, worden alleen geplaatst met uw toestemming.

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn voor de technische werking van de website en altijd zijn ingesteld. Andere cookies, die bedoeld zijn om het gemak van het gebruik van deze website te vergroten, voor directe reclamedoeleinden of om de interactie met andere websites en sociale netwerken te vereenvoudigen, worden alleen geplaatst met uw toestemming.