Recepten Hoofdgerechten

Dit gerecht met kalf in Marsala (versterkte wijn) saus met dragon, zelfgemaakte aardappelpuree en geroosterde tomaatjes heeft zo veel smaak. Alles combineert goed met elkaar en je zet zo een heerlijk en compleet gerecht op tafel!

Cookinglife Foodies
Kalfsescalopes

Recept

Kalfsescalopes

in smakelijke Marsala dragonsaus

Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 2 personen

Bereidingstijd

Bereidingstijd 45 min
Totaal 45 min

Benodigdheden

  • Oven op 200 ºC
  • Snijplank
  • Koksmes
  • Koekenpan
  • Ovenschaal
  • Pureestamper

Ingrediënten

  • 2 kalfsescalopes 
  • 1 bakjes champignons
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 500 gr. iets kruimige aardappels
  • 1 ui
  • 1 bosje dragon
  • 2 takjes cherrytomaatjes
  • 4 tenen knoflook
  • 1 el. koude boter
  • Olijfolie
  • Peper & zout
  • 60 ml. Marsala of witte wijn

Hoe maak je deze kalfsescalopes?

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Schil de aardappels, snijd ze in stukjes van circa 3 cm en zet ze op in een pan met koud water en zout. Kook ze in ongeveer 15 minuten gaar en giet ze af. Stamp vervolgens fijn en breng op smaak met olijfolie, zout en peper en zet opzij.
  2. Doe de tomaatjes en ongepelde knoflookteentjes in een ovenschaal en besprenkel met 2 eetlepels olijfolie, zout en peper. Snijd de ui fijn en champignons in dunne plakjes. Los de helft van het bouillonblokje op in 250 ml warm water.
  3. Zet de ovenschaal in de oven en rooster 15 minuten. Verwarm een koekenpan op hoog vuur met 2 el. olijfolie. Bestrooi het kalfsvlees met zout en peper en snijd beide stukjes in tweeën. Bak ze 30 seconden aan elke kant. Haal ze uit de pan en zet opzij.
  4. Voeg 2 eetlepels olijfolie toe aan de koekenpan en bak de gesneden ui 5 minuten op medium vuur. Voeg de champignons toe, zet het vuur iets hoger en bak totdat ze goudbruin zijn. Voeg de Marsala of witte wijn toe en laat iets inkoken. Hak de dragon fijn. Voeg de kipbouillon toe aan de pan en breng aan de kook, laat de saus licht inkoken. Roer het blokje (koude) boter er voorzichtig doorheen (dit bindt de saus).
  5. Verwarm de aardappelpuree en knijp de knoflook uit de schilletjes, meng ze er goed doorheen. Leg het kalfsvlees met de dragon ongeveer 2 minuten terug in de pan. Serveer het vlees met de Marsala / witte wijn saus er overheen en de geroosterde tomaten en puree er naast.
  6. Eet smakelijk!
Jouw cookievoorkeuren

Deze website maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn voor de technische werking van de website en altijd zijn ingesteld. Andere cookies, die bedoeld zijn om het gemak van het gebruik van deze website te vergroten, voor directe reclamedoeleinden of om de interactie met andere websites en sociale netwerken te vereenvoudigen, worden alleen geplaatst met uw toestemming.

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn voor de technische werking van de website en altijd zijn ingesteld. Andere cookies, die bedoeld zijn om het gemak van het gebruik van deze website te vergroten, voor directe reclamedoeleinden of om de interactie met andere websites en sociale netwerken te vereenvoudigen, worden alleen geplaatst met uw toestemming.