Recepten Bakken Glutenvrij

Heerlijk zijn ze, deze glutenvrije kaneel koeken met lijnzaad. Door rijstmeel en glutenvrije havervlokken te gebruiken, zijn ze helemaal geschikt voor mensen met coeliakie. Maar ook voor iedereen die gewoon van een lekker koekje houdt, zijn deze koekjes zalig bij de thee of koffie. Een deel van het koekjesdeeg ging per ongeluk mijn mond in, oeps. 

Cookinglife Foodies
Kaneel koeken met lijnzaad

Recept

Kaneel koeken met lijnzaad

Deze koekjes zijn voor iedereen lekker, glutenallergie of intolerantie of niet. Kopje thee of koffie erbij en je kunt genieten!

Gang Tussendoor
Keuken Nederlands
Porties ca 10 stuks

Bereidingstijd

Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 15 min
Totaal 30 min

Ingrediënten

  • 70 gram (volkoren) rijstmeel
  • 25 gram glutenvrije havervlokken
  • 2 theelepels kaneel
  • 3 theelepels lijnzaad
  • 5 theelepels kokosrasp
  • 30 gram kokosbloesemsuiker
  • 1/2 theelepel (wijnsteen)bakpoeder
  • 1/4 theelepel baking soda
  • snufje zout
  • 1 1/2 theelepel vanille extract
  • 1 ei
  • 50 gram gesmolten kokosolie

Hoe maak je kaneel koeken met lijnzaad

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden
  2. Meng in een kom alle droge ingredienten: rijstmeel, havervlokken, kaneel, lijnzaad, kokosrasp, kokosbloesemsuiker, bakpoeder, baking soda en zout. Doe hierbij dan het vanille extract, het ei en de gesmolten kokosolie en meng dit goed door elkaar.
  3. Bekleed een bakplaat met bakpapier en maak rondjes van koekjesdeeg met een lepel. Zorg dat er veel ruimte tussen de koekjes zit, zeker een paar centimeter, want ze lopen behoorlijk uit.
  4. Bak dan 10 minuten aan één kant, draai de koekjes voorzichtig om, en bak nog 5 minuten aan de andere kant. Klaar zijn je glutenvrije koekjes!

Koekjes bakken is lastig, maar niet omdat ze vaak mislukken. Ik ben een koekjesdeeg freak, zo eentje die het liefst de koekjes opeet vóórdat ze de oven in gaan. Nu zit er in dit deeg een ei, dus raad ik het vanwege salmonella eigenlijk af om van dit koekjesdeeg te snoepen.

In deze Glutenvrije kaneel koeken zit naast lijnzaad ook kokosrasp. Mocht je nu niet van de smaak van kokos houden, dan kun je dit gewoon gewoon weglaten.

Jouw cookievoorkeuren

Deze website maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn voor de technische werking van de website en altijd zijn ingesteld. Andere cookies, die bedoeld zijn om het gemak van het gebruik van deze website te vergroten, voor directe reclamedoeleinden of om de interactie met andere websites en sociale netwerken te vereenvoudigen, worden alleen geplaatst met uw toestemming.

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn voor de technische werking van de website en altijd zijn ingesteld. Andere cookies, die bedoeld zijn om het gemak van het gebruik van deze website te vergroten, voor directe reclamedoeleinden of om de interactie met andere websites en sociale netwerken te vereenvoudigen, worden alleen geplaatst met uw toestemming.