Heerlijk zijn ze, deze glutenvrije kaneel koeken met lijnzaad. Door rijstmeel en glutenvrije havervlokken te gebruiken, zijn ze helemaal geschikt voor mensen met coeliakie. Maar ook voor iedereen die gewoon van een lekker koekje houdt, zijn deze koekjes zalig bij de thee of koffie. Een deel van het koekjesdeeg ging per ongeluk mijn mond in, oeps.
Recept
Deze koekjes zijn voor iedereen lekker, glutenallergie of intolerantie of niet. Kopje thee of koffie erbij en je kunt genieten!
Gang | Tussendoor |
---|---|
Keuken | Nederlands |
Porties | ca 10 stuks |
Voorbereidingstijd | 15 min |
---|---|
Bereidingstijd | 15 min |
Totaal | 30 min |
Koekjes bakken is lastig, maar niet omdat ze vaak mislukken. Ik ben een koekjesdeeg freak, zo eentje die het liefst de koekjes opeet vóórdat ze de oven in gaan. Nu zit er in dit deeg een ei, dus raad ik het vanwege salmonella eigenlijk af om van dit koekjesdeeg te snoepen.
In deze Glutenvrije kaneel koeken zit naast lijnzaad ook kokosrasp. Mocht je nu niet van de smaak van kokos houden, dan kun je dit gewoon gewoon weglaten.