Houd jij ook van pittig eten? Ik ben er dol op! Eén van mijn favoriete gerechten om te maken is Kimchi. Dit Koreaanse gerecht wordt ook wel de ‘verzonken groente’ genoemd, omdat het tijdens het bereidingsproces als het ware ‘zinkt’ in zijn eigen sappen en fermenteert. Door het fermentatieproces komen er een tal aan rijke smaken vrij, waardoor de Kimchi verandert in een smaaksensatie! Lees mijn Kimchi recept om erachter te komen hoe jij zélf dit heerlijke gerecht kunt maken.
Recept
Kimchi is een Koreaans gerecht dat zowel pittig als fris is. Je kunt het eten als gezonde snack of als bijgerecht. Hmm!
Gang | Bijgerecht |
---|---|
Keuken | koreaans |
Porties | 4 kilo Kimchi |
Bereidingstijd | 45 min |
---|---|
Inzout tijd | 2 uur 0 min |
Totaal | 2 uur 45 min |
Wat is Kimchi?
Het kan natuurlijk zijn dat je nog nooit hebt gehoord van dit populaire Koreaanse gerecht. Wat is Kimchi precies? Het gerecht bestaat uit gefermenteerde kool met pittige kruiden. Het heeft een zurige en pittige smaak en is lekker fris. Je kunt het zo eten als een kleine gezonde snack, als bijgerecht of in combinatie met rijst of andere Koreaanse hoofdgerechten. Je kunt Kimchi ook laten fermenteren waardoor het super lang houdbaar wordt, ideaal!
Kimchi fermenteren
Je kunt het meteen eten of je kunt Kimchi fermenteren. Fermenteren is kort gezegd het bederven van je eten op een gecontroleerde manier. Dit klinkt misschien niet zo smakelijk, maar zuurkool is bijvoorbeeld ook gefermenteerd. Door je groenten te fermenteren, worden deze langer houdbaar en kun je er langer van genieten.
Kimchi is heerlijk én je kunt er veel mee doen. Je kunt het zo eten of je kunt het verwerken in andere gerechten. Zo zijn er Kimchi dumplings, Kimchi soep, Kimchi pannenkoeken, noem het maar op! Natuurlijk kun je zelf ook experimenteren. Bekijk onze hoofdgerechten en wie weet zie jij wel een leuke combinatie!
Het is belangrijk om tijdens het fermentatieproces de Kimchi te controleren en lucht te verwijderen. Door het fermentatieproces zullen er luchtbubbels in je Kimchi komen. Check de voorraadpot regelmatig en duw de Kimchi naar beneden met een lepel of een vork. Het fermentatieproces zal sneller gaan op kamertemperatuur en langzamer in de koelkast. Houd je niet zo van zure Kimchi? Bewaar deze dan in de koelkast, zo wordt de Kimchi minder snel zuur en sterk van smaak.