Recepten Hoofdgerechten Stoofschotel Italiaans

Met dit recept zet jij een heerlijke en voedzame maaltijd met verse ingrediënten op tafel. De ingrediëntenlijst lijkt misschien lang, maar geloof me, het is het waard. En tijdens het uur dat het gerecht in de oven staat, kun je mooi de keuken opruimen of nog een kijkje nemen naar alle andere heerlijke recepten op de Cookinglife Blog!

Cookinglife Foodies
Kip Cacciatore

Recept

Kip Cacciatore

een Italiaanse jagersstoof

Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 2 personen

Bereidingstijd

Bereidingstijd 30 min
Oventijd 1 uur 0 min
Totaal 1 uur 30 min

Benodigdheden

  • Oven op 190 °C
  • Ovenbestendige braadpan

Ingrediënten

  • 2 plakjes gerookte pancetta 
  • 2 takjes verse rozemarijn 
  • 2 verse laurierblaadjes 
  • 4 tenen knoflook, gepeld, in plakjes 
  • 1 ui, gepeld, in partjes 
  • 1 prei, in plakjes
  • ½ flespompoen, ongeschild, in stukjes 
  • 300 gr zoete aardappel, ongeschild, in stukjes
  • 100 gr kastanjechampignons 
  • 2 blikjes gepelde tomaten (à 400 g) 
  • 250 ml. Chianti of andere rode wijn
  • 4 kippendijen, met bot
  • 12 zwarte olijven 
  • 200 gr brood naar keuze

Hoe maak je de Kip Cacciatore?

  1. Verwarm de oven voor op 190 °C. Hak de pancetta en rozemarijnnaaldjes fijn. Verhit wat olie in de pan, doe hier de pancetta, rozemarijn en laurierblaadjes bij en roer 2 minuten. Snijd dan de knoflook, ui en prei fijn, voeg toe aan de pan en laat – onder af en toe roeren – 10 minuten staan. 
  2. Was en snijd ondertussen de pompoen, zoete aardappel en champignons en voeg deze toe aan de stoof.
  3. Verwijder het vel van de kippendijen en leg ze in de pan. Schenk de wijn erbij, laat even inkoken en voeg dan ook de tomaten toe. Om al het sap uit de blikjes te krijgen vul je ze voor de helft met water, schud je ze heen en weer en voeg je het water met tomatensap toe aan de pan.
  4. Ontpit de olijven en voeg ze toe. Breng het geheel aan de kook en zet de pan dan voor een uur in de oven. De Cacciatore dikt in en is klaar wanneer de pompoen en zoete aardappel zacht zijn en de kip van zijn botje valt.
  5. Proef nog even goed, breng op smaak met peper en zout en serveer het gerecht met een vers afgebakken brood zodat je heerlijk in de saus kunt dippen. Eet smakelijk!

Tip!

Serveer er een stokbrood of geroosterd broodje bij! 

Tip!
Jouw cookievoorkeuren

Deze website maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn voor de technische werking van de website en altijd zijn ingesteld. Andere cookies, die bedoeld zijn om het gemak van het gebruik van deze website te vergroten, voor directe reclamedoeleinden of om de interactie met andere websites en sociale netwerken te vereenvoudigen, worden alleen geplaatst met uw toestemming.

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn voor de technische werking van de website en altijd zijn ingesteld. Andere cookies, die bedoeld zijn om het gemak van het gebruik van deze website te vergroten, voor directe reclamedoeleinden of om de interactie met andere websites en sociale netwerken te vereenvoudigen, worden alleen geplaatst met uw toestemming.