Le Creuset Braadpan Signature - Garnet - ø 20 cm / 2.4 liter
Ben je gek op stoofpotjes? Dan is een braadpan onmisbaar in jouw keukenkast! Naast smaakvolle stoofgerechten maak je hier ook de lekkerste sudderlapjes mee. Dankzij de dikke bodem wordt de warmte gelijkmatig verdeeld en bovendien uitstekend vastgehouden. En dat is precies wat je nodig hebt bij het braden, sudderen en stoven. Groenten zijn trouwens ook prima te bereiden in deze pan. Denk bijvoorbeeld eens aan een heerlijke vegetarische Shakshuka. Geniet van jouw favoriete gerecht met je nieuwe braadpan!
Navigeer eenvoudig naar het gewenste onderwerp:
- Onze braadpannen zijn verkrijgbaar in verschillende materialen
- Braadpannen van vooraanstaande merken
- Welke braadpan past het beste bij jou wensen?
- BK braadpan Fortalit
- Le Creuset braadpan (Ovaal)
- Le Creuset Faitout braadpan
- Sola braadpan Fair Cooking
- Sola gietijzeren braadpan
- Welke braadpan kan in de oven?
- Hoe brand ik mijn braadpan in?
- Wat is het verschil tussen een stoofpan en een braadpan?
- Stoofpannen in verschillende designs
- Braadpan voor iedere warmtebron
- Hoe onderhoud je een gietijzeren braadpan?
- Wat doe je met een braadpan?
- Waar moet je op letten bij het kopen van een braadpan?
- Braadpan kopen
Onze braadpannen zijn verkrijgbaar in verschillende materialen
Wanneer je het hebt over gelijkmatige warmteverdeling, dan is een braadpan van gietijzer ideaal. Dit materiaal is oersterk, gaat ontzettend lang mee en heeft de kwaliteit dat het warmte vasthoudt! Wil je graag een braadpan van gietijzer? Dan kun je kiezen voor een variant met of zonder anti-aanbaklaag. Deze laatste zijn zeker niet minder van kwaliteit, het vergt alleen iets meer voorbereiding. Een gietijzeren pan moet je voor gebruik inbranden. In onze keuzegids staat dit volledig uitgelegd. Naast braadpannen van gietijzer hebben we ook braadpannen van emaille. Deze stoofpannen zijn iets lichter dan een pan van gietijzer en is zeer geschikt voor het rustig en gelijkmatig laten aanbraden van vlees.
Braadpannen van vooraanstaande merken
In ons ruime aanbod vind je braadpannen van allerlei vooraanstaande merken. De meest bekende stoofpannen zijn de pannen van Le Creuset. Deze vind je in veel verschillende vrolijke kleuren, maar ook in diverse vormgevingen. Zo kun je kiezen voor een ronde of ovale vorm. Je vindt bij ons de traditionele braadpannen van Le Creuset die gemaakt zijn van hoogwaardig gietijzer. Maar daarnaast bieden we ook de Faitout-collectie. Deze braadpannen van Le Creuset zijn iets goedkoper dan de traditionele pannen, maar hebben ook zeker nog een hoge kwaliteit. Naast stoofpannen van Le Creuset bieden we ook andere topmerken als BK, Sola, Blackwell, Staub en Cast Iron.
Welke braadpan past het beste bij jou wensen?
Ben je op zoek naar een goede braadpan? Om je een duwtje in de goede richting te geven hebben wij een top 5 gemaakt van onze best verkopende braadpannen. Welke braadpan uiteindelijk het beste is, hangt ook van je persoonlijke wensen en smaak af.
BK braadpan Fortalit
Als je op zoek bent naar een stevige RVS stoofpan met een emaille binnenlaag, dan is de BK braadpan Fortalit zeker een optie voor jou. De pan is relatief goedkoop in de aanschaf en heeft weinig onderhoud nodig. Daarnaast is de pan ook geschikt voor inductie koken. Je kunt daarnaast rekenen op een goede prijs-kwaliteitverhouding.
Le Creuset braadpan (Ovaal)
Wanneer je denkt aan een braadpan, dan denk je aan het merk Le Creuset. Dit zijn de klassieke gietijzeren stoofpannen die beschikbaar zijn in allerlei vrolijke kleuren. Ook zijn deze pannen beschikbaar in verschillende afmetingen. De pan is gemaakt van volledig gietijzer en is voorzien van een dikke bodem, hierdoor wordt de warmte erg goed geleid en vastgehouden. De pan is geschikt voor inductie koken.
Le Creuset Faitout braadpan
De Le Creuset Faitout braadpan is een stoofpan die een stuk goedkoper is dan de traditionele braadpannen van Le Creuset. Dit komt doordat de pan is gemaakt van geëmailleerd gietijzer. Ondanks de goedkopere prijs beschikt de pan over een hoge kwaliteit. Ook is de pan door de gebruikte materialen een stuk lichter dan de traditionele gietijzeren braadpannen. De pan is geschikt voor inductie koken.
Sola braadpan Fair Cooking
De Fair Cooking braadpan van Sola staat erg goed aangeschreven vanwege de lage prijs gecombineerd met de hoge kwaliteit. De pan is gemaakt van gegoten aluminium en beschikt over een anti-aanbaklaag. Dankzij het gegoten aluminium beschikt de pan over een goede warmtegeleiding. Tevens is de pan geschikt voor inductie koken.
Sola gietijzeren braadpan
Wil je graag een budget braadpan die alsnog over een hoge kwaliteit beschikt? Dan kan de Sola gietijzeren braadpan je zeker aangeraden worden. De stoofpan is voorzien van een anti-aanbaklaag en kan worden gebruikt op diverse warmtebronnen. Daarnaast kun je de pan ook in de oven gebruiken. Wanneer je klaar bent met het gebruiken van de pan kun je de pan eenvoudig reinigen in de vaatwasser.
Welke braadpan kan in de oven?
Niet alle braadpannen zijn geschikt om in de oven te gebruiken. Uiteraard hangt dit wel af van het materiaal waarvan de pan is gemaakt. Een aluminium braadpan mag bijvoorbeeld niet in de oven, maar bij een RVS of gietijzeren variant kan dat juist wel weer prima. Heb je een pan met anti-aanbaklaag? Ook dan moet je goed letten op de gebruiksaanwijzing, want sommige merken adviseren toch liever dat je hun braadpan niet in de oven gebruikt.
In sommige recepten wordt erom gevraagd dat je het gerecht afbakt in de oven. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn wanneer je een stoofpotje maakt en het vlees nog wat gaarder moet worden. Of misschien wil je wel graag een krokant laagje op je groenten. In dat soort gevallen is het dan heel erg fijn als je braadpan ook in de oven gebruikt kan worden!
Hoe brand ik mijn braadpan in?
Voordat je een gietijzeren braadpan zonder anti aanbaklaag gaat gebruiken, dien je deze in te branden. Dit houdt in dat je de pan heet maakt en hier vervolgens iets in gaart. Dit kan bijvoorbeeld een arachideolie zijn, dit is een olie die tegen superhete temperaturen kan. Wanneer je dit doet, dan vormt zich er een beschermend laagje op de pan. Hierdoor wordt het roesten van de pan voorkomen en wordt aanbakken voorkomen of in ieder geval sterk verminderd. Je kunt de braadpan het beste inbranden op een gasstel of in de oven. Zorg wel dat je goed ventileert, want het kan flink gaan roken!
Wat is het verschil tussen een stoofpan en een braadpan?
Veel mensen denken dat er geen verschil is tussen een stoofpan en een braadpan. Toch is dit niet helemaal waar. Stoofpannen zijn vaak wat dieper en hebben een dikkere bodem dan braadpannen. Dit komt doordat stoofpotjes langer moeten sudderen, waardoor er meer vocht in de pan achterblijft. Braadpannen worden daarentegen voornamelijk gebruikt om in te bakken of kort te stomen.
Het belangrijkste verschil tussen de twee pannen is dus de diepte. Een stoofpan is ideaal wanneer je gerechten wilt maken die wat langer moeten sudderen, zoals een stoofpotje of ragout. Een braadpan is dan weer beter geschikt wanneer je relatief sneller wilt koken, bijvoorbeeld als je groenten wilt stomen of vlees gaart. Bij vlees garen kun je denken aan het braden van een rollade. Het bakproces is hier erg belangrijk. Voordat een rollade gaar is, ben je namelijk zo een uur verder.
Stoofpannen in verschillende designs
Wat je persoonlijke smaak ook is, de kans is groot dat je bij Cookinglife een geschikte pan vindt. Zo kun je kiezen uit veel verschillende kleuren, designs en materialen. Qua kleuren is de keuze reuze. Zo kun je kiezen uit de kleuren blauw, crème, geel, grijs, groen, oranje, rood, roze, wit en zwart. Qua design en vorm kun je kiezen uit een ronde of ovale braadpan. Let bij de keuze voor de vorm van de pan erop dat de pan wel moet passen op je kookplaat.
Bekijk hier alle Le Creuset braadpannen in zwart, rood, oranje, groen of andere kleur. Wij zijn officieel verkooppunt zowel online als in onze winkels.
Braadpan voor iedere warmtebron
Welke warmtebron je thuis ook hebt, bij Cookinglife vind je een geschikte braadpan. Zo bieden wij stoofpannen voor inductie koken, koken op gas, elektrisch koken, keramisch koken, halogeen koken en voor het bereiden van voedsel in de oven. Heb je een braadpan gevonden die je interessant vindt, bekijk dan goed de productinformatie om te zien voor welke warmtebronnen de stoofpan geschikt is. Dit zie je in één oogopslag aan de icoontjes onder het kopje ‘warmtebron’. Ben je specifiek op zoek naar braadpannen die geschikt zijn voor inductie koken? Bekijk dan onze braadpannen voor inductie.
Hoe onderhoud je een gietijzeren braadpan?
Het allerbelangrijkste voor een gietijzeren pan is dat deze vet blijft. Smeer hem daarom altijd na het reinigen in met olie. Hoe je de pan reinigt? Met heet water en een afwasborstel. Het is belangrijk dat je géén afwasmiddel gebruikt! Dit geldt echter alleen voor gietijzeren pannen zonder anti-aanbaklaag. Bij een braadpan van gietijzer met een antiaanbaklaag is het verstandig om een paar druppels afwasmiddel en warm water te gebruiken. Vervolgens kun je een zachte spons gebruiken om de pan goed schoon te maken. Bij een pan met anti-aanbaklaag mag je dus geen stalen spons gebruiken. Deze kan de anti-aanbaklaag beschadigen. Wanneer je jouw gietijzeren braadpan goed onderhoudt, gaat deze ontzettend lang mee!
Wat doe je met een braadpan?
De braadpan is ideaal voor het braden, dichtschroeien en laten sudderen van vlees, vis, gevogelte en wild. Dit komt doordat de pan een dikke bodem heeft. Hierdoor wordt de warmte goed geleid en vastgehouden. Je kunt een braadpan doorgaans zowel op de kookplaat als in de oven gebruiken om voedsel te bereiden. Om vlees dicht te schroeien moet je de stoofpan verwarmen op een hoge temperatuur met wat olie of boter. Nadat de sudderpan op temperatuur is, kun je het vlees urenlang laten sudderen. Tijdens dit proces trekken alle kruiden en andere ingrediënten in het vlees waardoor je van een uiterst smaakvol stukje vlees geniet.
Waar moet je op letten bij het kopen van een braadpan?
Wil jij graag een braadpan kopen, maar weet je niet precies waar je op moet letten bij het bestellen van een braadpan? Geen zorgen. Om ervoor te zorgen dat jij de beste koop maakt hebben wij een lijst met aandachtspunten opgesteld die je helpen bij het maken van de juiste keuze.
- Warmtebron: per pan kan het verschillen betreft voor welke warmtebronnen de pan geschikt is. Let goed op dat de braadpan die je koopt geschikt is voor de warmtebron die je thuis hebt. Bekijk de productinformatie die getoond wordt op onze productpagina’s om te controleren voor welke warmtebronnen de braadpan geschikt is.
- Materiaal: elke materiaalsoort heeft zo zijn eigen voor- en nadelen. Bekijk goed per materiaalsoort wat de voor- en nadelen van de specifieke braadpan zijn. Zodoende weet je zeker dat je een stoofpan koopt die goed aansluit bij je wensen en behoeften.
- Formaat: in ons aanbod vind je braadpannen in allerlei formaten. Bekijk goed wat het formaat van je warmtebron is en pas de diameter van de stoofpan hierop aan.
- Vorm: het oog wil ook wat en daarom is het ook van belang om te letten op de vormgeving van de pan. In ons aanbod vind je ronde en ovale braadpannen. Als je kiest voor een ovale braadpan, let er dan op dat deze meer ruimte inneemt op je warmtebron dan een ronde stoofpan.
- Kleur: de kleur van je braadpan is een kwestie van persoonlijke smaak. In ons ruime aanbod aan stoofpannen vind je veel verschillende kleuren. Zo kun je onder andere kiezen voor de kleuren blauw, crème, geel, grijs, groen, oranje, rood, roze en wit. Let bij het kiezen van de kleur erop dat de kleur van past bij de rest van de stijl van je keuken.
- Merk: ben je liefhebber van een bepaald merk? Bekijk dan ons aanbod om te kijken of je favoriete merk er tussen staat. Op het gebied van stoofpannen hebben we vooraanstaande merken in ons assortiment. Denk bijvoorbeeld aan een braadpan van: Le Creuset, Sola of BK.
- Oven- en vaatwasserbestendig: ben je op zoek naar een braadpan die geschikt is voor gebruik in de oven of vaatwasser? Kijk dan goed naar de productinformatie die getoond wordt op onze productpagina’s. Onder het kopje kenmerken zie je of een stoofpan geschikt is voor de oven of vaatwasser.
Hoe kies ik de juiste maat braadpan?
Bij het kiezen van de juiste maat braadpan is het belangrijk om rekening te houden met de omvang van je huishouden en je kookbehoeften. Een grote braadpan, zoals een model van 28 cm, is geschikt voor grotere gezelschappen en het bereiden van grote gerechten. Denk hierbij aan een stoofschotel of een groter braadstuk.
Een kleine braadpan, zoals een 24 cm model, is ideaal voor individuele maaltijden,
koppels of kleinere gezinnen. Deze pannen zijn handig voor het bereiden van kleinere gerechten. Denk hierbij aan een groente stoofschotel of een kleinere stoofschotel. Voor dat je een braadpan koopt, overweeg dan de maat die het beste past bij jouw kookactiviteiten en jouw beschikbare keukenruimte.
Braadpan kopen
Heb jij een keuze kunnen maken en weet je welke braadpan je graag wilt kopen? Bestel je gewenste stoofpan eenvoudig in onze webwinkel en wij zorgen er vervolgens voor dat je pan zo snel mogelijk bij je thuis geleverd wordt. Wist jij dat je bij (online) Kookwinkel Cookinglife aan het juiste adres bent voor alles rondom pannen? Zo kun je bij ons niet alleen een braadpan kopen, maar ook een: koekenpan, pannenset, grillpan, hapjespan, wokpan, kookpan, pannenkoekenpan of poffertjespan. Maar ook voor specifieke inductie pannen kun je bij ons terecht. Wil je graag een goedkope braadpan kopen? Filter dan op de laagste prijs eerst of houd onze aanbiedingen, bijvoorbeeld rondom Black Friday, in de gaten.