Recepten Hoofdgerechten Pasen Paasdiner

Dit is een ideaal recept voor als je gezond, maar toch een makkelijke maaltijd op tafel wil zetten! 

Cookinglife Foodies
Kipspiesjes

Recept

Kipspiesjes

met noedels en zoetzure peultjes

Gang Hoofdgerecht
Keuken
Porties 3 personen

Bereidingstijd

Bereidingstijd 25 min
Totaal 25 min

Benodigdheden

  • Satéprikkers
  • Grillpan
  • Wok
  • Grote schaal
  • Waterkoker
  • Eetstokjes

Ingrediënten

  • 300 g peultjes
  • 2 groene paprika’s
  • 2 rode uien
  • 180 g (soba) noedels
  • 300 g kippendijfilet
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ½ cm gember
  • ½ rode peper
  • 4 el olijfolie
  • 3 el Japanse sojasaus
  • 2 el wittewijnazijn
  • 1 el 1 tl honing
  • 2 el sesamzaadjes
  • Kokosolie
  • 1 liter water

Hoe maak je de Kipspiesjes met noedels en zoetzure peultjes?

  1. Begin met het maken van de marinade voor de kip: meng de olijfolie, sojasaus, uitgeperste knoflook en 1 tl honing. Snijd de kipfilet in kleine blokjes en leg deze in de marinade. Alles even goed omscheppen en minimaal 30 minuten laten staan in de koelkast. Tussendoor schep ik ook altijd nog een paar keer om.
  2. Maak de peper, knoflook, ui en gember schoon en snijd alles in kleine stukjes. De paprika snijd je in lange repen. Wanneer de kip lang genoeg gemarineerd heeft, rijg je de stukjes aan de prikkers. Verhit een beetje kokosolie in de grillpan en bak de spiesjes hierin aan alle kanten. Dit duurt zo’n 8 minuten.
  3. Breng 1 liter water aan de kook in de waterkoker (dat gaat lekker snel). Doe de noedels in een grote schaal en schenk het kokende water er overheen. Zorg dat alle noedels onder water staan. Laat dit zo’n 5 minuten staan (kijk op de verpakking voor de precieze tijd, dit kan verschillen per soort) en giet de noedels daarna af.
  4. Verhit wat kokosolie in de wok en doe hier de knoflook en gember in. De ui gaat erbij en je fruit alles aan. Voeg de paprika toe, schep alles goed om en doe als laatste de peultjes erbij. Bak alles 4 tot 6 minuten. Doe de azijn en 1 el honing bij de groenten, schep alles om en zie hoe mooi alles gaat glanzen.
  5. Doe de noedels in een kommetje, schep de groenten erop en strooi de sesamzaadjes er overheen. Zet het bakje op een klein bordje en leg daar de kipspiesjes op. Het allerleukst is natuurlijk met stokjes eten. Eet smakelijk!

Variatietips

Met rijst is dit gerecht ook heerlijk! 

Probeer dit gerecht ook eens met garnalen spiesjes.

Taugé maakt dit gerecht helemaal af!

Variatietips
Jouw cookievoorkeuren

Deze website maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn voor de technische werking van de website en altijd zijn ingesteld. Andere cookies, die bedoeld zijn om het gemak van het gebruik van deze website te vergroten, voor directe reclamedoeleinden of om de interactie met andere websites en sociale netwerken te vereenvoudigen, worden alleen geplaatst met uw toestemming.

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn voor de technische werking van de website en altijd zijn ingesteld. Andere cookies, die bedoeld zijn om het gemak van het gebruik van deze website te vergroten, voor directe reclamedoeleinden of om de interactie met andere websites en sociale netwerken te vereenvoudigen, worden alleen geplaatst met uw toestemming.