Recepten Bakken

Wist je dat wortelen sinds de middeleeuwen al in zoete cakes werden verwerkt? Dit omdat het een goedkoop product was en het gaf de cake toch de zoete smaak. Pas sinds de jaren 70 is het populair in Nederland en vandaag de dag kent bijna iedereen deze heerlijke cake!
Met dit recept heb je de authentieke smaak snel te pakken en kun je nog verschillende ingrediënten toevoegen op het gebied van noten en rozijnen, het is maar wat jezelf lekker vindt!

Cookinglife Foodies
Carrot cake

Recept

Carrot cake

Geniet tijdens een High Tea van een heerlijk stukje Carrot cake!

Gang Zoetigheid
Keuken Nederlands
Porties 1 springvorm 18 / 20 cm

Bereidingstijd

Bereidingstijd cake 30 min
Bereidingstijd botercrème 20 min
Opstijftijd 59 min
Oventijd 55 min
Totaal 2 uur 44 min

Benodigdheden

  • FunCakes Special Edition Bakmix voor Carrot Cake - 500 gram
  • FunCakes Mix voor Botercrème - 500 gram
  • FunCakes Suikerdecoratie Wortelen - 16 Stuks
  • Sareva springvorm - 18cm
  • Sareva taartrooster - 32 cm
  • Sareva bakspatel set
  • Sareva keukenweegschaal slide
  • Sareva spuitzak - 40 cm 
  • Sareva glaceermessen

Ingrediënten

  • 500 gram Bakmix Carrot Cake 
  • 80 milliliter water
  • 3 eieren
  • 150 milliliter plantaardige olie 
  • 150 gram geraspte wortel 

Bereidingswijze cake

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden (160 graden bij heteluchtoven)
  2. Meng de bakmix, het water, de eieren, de olie en de geraspte wortel door elkaar.
  3. Indien gewenst kun je nog gehakte walnoten (25 gram) of gewelde rozijnen (40 gram) toevoegen.
  4. Mix het beslag op een rustige stand 5 minuten door elkaar.
  5. Doe daarna het beslag in de ingevette of met bakpapier bedekte springvorm.
  6. Plaats de cake in het midden van de oven en bak de Carrot cake in 50-60 minuten gaar. 

Bereidingswijze botercrème

Carrot cake

Tip: start hiermee als de taart in de oven staat i.v.m. de opstijftijd

Ingrediënten

  • 200 gram Mix voor Botercrème
  • 200 milliliter water 
  • 225 gram ongezouten roomboter (op kamer temperatuur)

 

Bereidingswijze

  • Meng de Mix voor botercrème en het water.
  • Klop het 5 min. met een garde en laat het nu een 1 uur opstijven.
  • Klop de boter in circa 5 min. zacht, voeg het mengsel in kleine hoeveelheden toe en zorg ervoor dat het goed gemixt is voordat het volgende deel wordt toegevoegd.
  • Mix uiteindelijk het geheel 10 min. tot een gladde massa!

Glaceren

Als de taart is afgekoeld en de botercrème klaar is, kun je beginnen met glaceren!

Plaats de taart op het taartrooster en snijd hem horizontaal doormidden.
Bedek de onderkant met botercrème en smeer het uit met een groot glaceermes.
Plaats het bovenste gedeelte van de taart er weer bovenop en zo ontstaat in het midden een mooi wit laagje.
Daarna ga je de rand glaceren en vervolgens de bovenkant. 

Glaceren

Versieren

Als je klaar bent met glaceren is het tijd om de cake te versieren. Je kunt bijvoorbeeld worteltjes van suiker erop leggen of een echte wortel als decoratie gebruiken! 

Versieren

Ingrediënten & decoratie

Versiering