Wist je dat wortelen sinds de middeleeuwen al in zoete cakes werden verwerkt? Dit omdat het een goedkoop product was en het gaf de cake toch de zoete smaak. Pas sinds de jaren 70 is het populair in Nederland en vandaag de dag kent bijna iedereen deze heerlijke cake!
Met dit recept heb je de authentieke smaak snel te pakken en kun je nog verschillende ingrediënten toevoegen op het gebied van noten en rozijnen, het is maar wat jezelf lekker vindt!
Recept
Geniet tijdens een High Tea van een heerlijk stukje Carrot cake!
Gang | Zoetigheid |
---|---|
Keuken | Nederlands |
Porties | 8-10 personen |
Bereidingstijd cake | 30 min |
---|---|
Bereidingstijd botercrème | 20 min |
Opstijftijd | 59 min |
Oventijd | 55 min |
Totaal | 2 uur 44 min |
Carrot cake
Tip: start hiermee als de taart in de oven staat i.v.m. de opstijftijd
Speciaal voor jou geselecteerd