Wist je dat wortelen sinds de middeleeuwen al in zoete cakes werden verwerkt? Dit omdat het een goedkoop product was en het gaf de cake toch de zoete smaak. Pas sinds de jaren 70 is het populair in Nederland en vandaag de dag kent bijna iedereen deze heerlijke cake!
Met dit recept heb je de authentieke smaak snel te pakken en kun je nog verschillende ingrediënten toevoegen op het gebied van noten en rozijnen, het is maar wat jezelf lekker vindt!
Recept
Geniet tijdens een High Tea van een heerlijk stukje Carrot cake!
Gang | Zoetigheid |
---|---|
Keuken | Nederlands |
Porties | 1 springvorm 18 / 20 cm |
Bereidingstijd cake | 30 min |
---|---|
Bereidingstijd botercrème | 20 min |
Opstijftijd | 59 min |
Oventijd | 55 min |
Totaal | 2 uur 44 min |
Carrot cake
Tip: start hiermee als de taart in de oven staat i.v.m. de opstijftijd
Als de taart is afgekoeld en de botercrème klaar is, kun je beginnen met glaceren!
Plaats de taart op het taartrooster en snijd hem horizontaal doormidden.
Bedek de onderkant met botercrème en smeer het uit met een groot glaceermes.
Plaats het bovenste gedeelte van de taart er weer bovenop en zo ontstaat in het midden een mooi wit laagje.
Daarna ga je de rand glaceren en vervolgens de bovenkant.
Als je klaar bent met glaceren is het tijd om de cake te versieren. Je kunt bijvoorbeeld worteltjes van suiker erop leggen of een echte wortel als decoratie gebruiken!
Versiering