Recepten Bakken Pasen Paasdiner

Wist je dat wortelen sinds de middeleeuwen al in zoete cakes werden verwerkt? Dit omdat het een goedkoop product was en het gaf de cake toch de zoete smaak. Pas sinds de jaren 70 is het populair in Nederland en vandaag de dag kent bijna iedereen deze heerlijke cake!
Met dit recept heb je de authentieke smaak snel te pakken en kun je nog verschillende ingrediënten toevoegen op het gebied van noten en rozijnen, het is maar wat jezelf lekker vindt!

Cookinglife Foodies
Carrot cake

Recept

Carrot cake

Geniet tijdens een High Tea van een heerlijk stukje Carrot cake!

Gang Zoetigheid
Keuken Nederlands
Porties 8-10 personen

Bereidingstijd

Bereidingstijd cake 30 min
Bereidingstijd botercrème 20 min
Opstijftijd 59 min
Oventijd 55 min
Totaal 2 uur 44 min

Benodigdheden

  • Springvorm 18-20 cm
  • Taartrooster 
  • Bakspatel
  • Keukenweegschaal
  • Spuitzak 
  • Glaceermessen

Ingrediënten

    Voor de carrot cake:
  • 5 eieren
  • 300 ml zonnebloemolie
  • 250 gr basterdsuiker (wit of lichtbruin)
  • 2 theelepels vanille extract
  • 300 gr zelfrijzend bakmeel
  • snufje zout
  • 2 theelepels kaneel
  • 400 gr wortelen (geraspt)
  • 125 gr walnoten
  • Boter om in te vetten
  • Walnoten ter decoratie
  •   Voor de topping:
  • 400 gr roomkaas
  • 100 gr boter (kamertemperatuur)
  • 150 gr poedersuiker

Bereidingswijze cake

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (165 graden bij heteluchtoven)
  2. Klop de eieren, zonnebloemolie, basterdsuiker en vanille extract 3 tot 4 minuten door elkaar met een mixer.
  3. Voeg het zelfrijzend bakmeel, snuf zout en kaneel toe en schep met een lepel alles door elkaar. Schep de geraspte wortels door het beslag.
  4. Indien gewenst kun je nog gehakte walnoten (25 gram) of gewelde rozijnen (40 gram) toevoegen.
  5. Leg een stuk bakpapier op de bodem van de springvorm. Vet de randen in. Giet het beslag daarna in de springvorm
  6. Bak de carrot cake in 50 tot 60 minuten gaar, laat daarna minimaal een uur afkoelen

Bereidingswijze topping

Carrot cake

Tip: start hiermee als de taart in de oven staat i.v.m. de opstijftijd

Ingrediënten

 

Bereidingswijze

  • Mix de roomkaas, boter en de poedersuiker ongeveer 2 minuten door elkaar totdat er een romige massa ontstaat.
  • Plaats de taart op het taartrooster en snijd hem horizontaal doormidden.
  • Bedek de onderkant met de creme en smeer het uit met een groot glaceermes.
  • Plaats het bovenste gedeelte van de taart er weer bovenop en zo ontstaat in het midden een mooi wit laagje.
  • Daarna ga je de rand glaceren en vervolgens de bovenkant. 
  • Besmeer nu de bovenzijde met de rest van de roomkaas frosting. Garneer de bovenzijde met een aantal walnoten.

 

Alle producten voor dit recept

Speciaal voor jou geselecteerd

Jouw cookievoorkeuren

Deze website maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn voor de technische werking van de website en altijd zijn ingesteld. Andere cookies, die bedoeld zijn om het gemak van het gebruik van deze website te vergroten, voor directe reclamedoeleinden of om de interactie met andere websites en sociale netwerken te vereenvoudigen, worden alleen geplaatst met uw toestemming.

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn voor de technische werking van de website en altijd zijn ingesteld. Andere cookies, die bedoeld zijn om het gemak van het gebruik van deze website te vergroten, voor directe reclamedoeleinden of om de interactie met andere websites en sociale netwerken te vereenvoudigen, worden alleen geplaatst met uw toestemming.