Dit heerlijke dessert is eigenlijk als experiment ter wereld gekomen, puur omdat ik op een avond ineens zin had in een toetje. Daar mochten alleen natuurlijke suikers in zitten, uiteraard, dus dook ik snel de voorraadkast in om te kijken wat we in huis hadden. En ik vond kokosmelk! Daar kun je wel een lekker toetje mee maken; maar wat kun je eraan toevoegen zodat er weinig natuurlijke suiker nodig is? Vijgen, omdat die van zichzelf al zo lekker zoet zijn en wat kaneel omdat ik dit een heerlijke combinatie vind met de kokos.
Recept
Deze suikervrije pudding is echt super lekker, ook nog vegan en absoluut een gezond alternatief om als dessert te serveren.
Gang | Nagerecht |
---|---|
Keuken | Nederlands |
Porties | 3-4 personen |
Bereidingstijd | 10 min |
---|---|
Koeltijd | 2 uur 0 min |
Totaal | 2 uur 10 min |
Uiteindelijk heb ik er 10ml agavesiroop ingedaan om het iets zoeter te maken, maar er waren dus niet eens veel natuurlijke suikers nodig om deze pudding heerlijk te laten smaken. De agavesiroop kun je natuurlijk vervangen door ahornsiroop of honing, als je dat wilt. Heb je geen agar-agar in huis of eet je niet veganistisch, dan kun je de agar-agar ook vervangen door reguliere gelatine. Gebruik dan wel de dubbele hoeveelheid.
Deze suikervrije pudding is echt super lekker, ook nog vegan en absoluut een gezond alternatief om als dessert te serveren. Of om lekker op de bank weg te snoepen, zoals ik deed. Hoop dat jullie ‘m net zo lekker vinden!