Recepten Glutenvrij Bakken Suikervrij Taarten Tussendoortje

Mijn moeder had het recept voor deze taart gevonden op een webiste van een andere foodblogger. Mam is alleen niet zo’n fan van stevia, dus heeft ze dat vervangen door kokosbloesemsuiker. Een deegrecept met enkel kokosmeel, vind ik meestal wat aan de droge kant en dat vond ik nu ook wel een beetje. De taart was heerlijk, ook met kokosmeel, maar ik raad toch aan om ook amandelmeel te gebruiken. De taart wordt dan net wat smeuïger.

Cookinglife Foodies
Kokostaart met bosbessen

Recept

Kokostaart met bosbessen

Een heerlijke combinatie van smaken: kokos, blauwe bessen en een vleugje citroen. Een ideaal en glutenvrij tussendoortje!

Gang Tussendoortje
Keuken Amerikaans
Porties Ca. 10-12 punten

Bereidingstijd

Bereidingstijd 10 min
Oventijd 50 min
Totaal 1 uur 0 min

Ingrediënten

  • 45 gram kokosmeel
  • 45 gram amandelmeel
  • 50 gram kokosbloesemsuiker
  • snuf zout
  • 100 gram kokosolie
  • 250 ml kokosmelk
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 eetlepel citroenrasp
  • 6 eieren
  • 1 eetlepel vanille extract
  • 150 gram verse blauwe bessen

Hoe maak je kokostaart met bosbessen?

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Meng het meel met zout.
  3. Doe de eieren met kokosmelk, kokosbloesemsuiker, citroensap, citroenrasp en vanille extract in een kom en mix dat een paar minuutjes door. Doe er dan de gesmolten kokosolie bij en de droge ingrediënten. Mix tot een beslag.
  4. Vet een springvorm van 20 cm in en giet het beslag hierin. Maak de bovenkant egaal en verdeel de bosbessen over de springvorm.
  5. Bak in 50-60 minuten gaar.