Recepten Hoofdgerechten Kerstrecept

Beef Wellington klinkt als een erg ingewikkeld gerecht, maar het kan heel simpel zijn! Het lekkere rundvlees verpakt in bladerdeeg en daarbij ook nog eens boontjes in prosciutto ham, een perfecte en feestelijke combinatie als je het ons vraagt!

Cookinglife Foodies
Kruidige Beef Wellington

Recept

Kruidige Beef Wellington

met sperziebonen pakketjes

Gang Hoofdgerecht
Keuken Engels
Porties 2 personen

Bereidingstijd

Bereidingstijd 10 min
Totaal 10 min

Benodigdheden

  • Pan
  • Oven op 200 ºC
  • Kom
  • 2 ovenschalen

Ingrediënten

  • 500 gr rundergehakt
  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 1 ei
  • 1 sjalotje
  • 1 teen knoflook
  • Italiaanse kruiden
  • Kruidenboter
  • 500 gr sperziebonen
  • Pakje prosciutto crudo (Italiaanse rauwe ham)
  • 4 el olijfolie
  • 2 el balsamicoazijn
  • 2 takjes verse rozemarijn
  • Klein beetje citroensap
  • Peper & zout

Hoe maak je de Kruidige Beef Wellington met sperziebonen pakketjes?

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  2. Snijd het sjalotje en de knoflook fijn. Doe het gehakt in een kom met het ei, het sjalotje, de knoflook, Italiaanse kruiden en peper en zout. Meng alles goed door elkaar met 2 vorken.
  3. Leg de bladerdeegplakjes op het aanrecht zodat ze een beetje kunnen ontdooien. Vorm 4 ballen van het gehakt, leg deze op het bladerdeeg en vouw de puntjes naar het midden. Leg een flinke schep kruidenboter bovenop en plaats de beefs in de ovenschaal. Deze gaat 25 minuten de oven in op 200 C.
  4. Maak ondertussen de sperziebonen schoon en kook ze 3 minuten in een pan met water en wat zout.
  5. Hak de naaldjes van 2 takjes rozemarijn fijn en maak hiermee een dressing van de olijfolie, balsamico, citroensap en peper en zout. Bewaar 1/4 van de dressing en meng de rest met de sperziebonen.
  6. Leg de plakken ham open, vul ze met een stapeltje sperziebonen, vouw ze dicht en plaats ze in de ovenschaal. De pakketjes gaan 11-12 minuten in de oven, ook op 200 ºC dus ze kunnen mooi bij de Beef Wellington.
  7. De overgebleven dressing druppel je over de sperziebonen pakketjes heen. Eet smakelijk!
Jouw cookievoorkeuren

Deze website maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn voor de technische werking van de website en altijd zijn ingesteld. Andere cookies, die bedoeld zijn om het gemak van het gebruik van deze website te vergroten, voor directe reclamedoeleinden of om de interactie met andere websites en sociale netwerken te vereenvoudigen, worden alleen geplaatst met uw toestemming.

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn voor de technische werking van de website en altijd zijn ingesteld. Andere cookies, die bedoeld zijn om het gemak van het gebruik van deze website te vergroten, voor directe reclamedoeleinden of om de interactie met andere websites en sociale netwerken te vereenvoudigen, worden alleen geplaatst met uw toestemming.