Het Franse merk Le Creuset biedt verschillende soorten pannen aan. In deze blog lees je dan ook welke materialen Le Creuset gebruikt bij het produceren van de pannen.
Het bekendste materiaal van Le Creuset is toch wel het geëmailleerd gietijzer. Dit materiaal wordt al sinds het jaar 1925 geproduceerd in de fabriek van Fresnoy-Le-Grand in Frankrijk en is verkrijgbaar in talloze vrolijke kleuren. Denk hierbij aan de razend populaire gekleurde braadpannen! Dit gietijzer wordt door kenners beschouwd als onverslijtbare klassiekers die van de ene generatie op de andere doorgegeven kan worden. Ook krijgt het materiaal mettertijd last van patina. Dit is het proces waarbij een onzichtbare beschermlaag gevormd wordt in de braadpan, waardoor het nog gemakkelijker wordt in gebruik.
Voordeel
Het gebruik van geëmailleerd gietijzer heeft een voordeel. Dit materiaal kan namelijk tegen zeer hoge temperaturen en dit verzekert een uniforme warmteverspreiding voor een perfecte bereiding van gerechten. Daarnaast kan er het beste gekozen worden voor geëmailleerd gietijzer indien jw voedingswaren en gerechten wil bereiden op hoge temperaturen tussen 175 °C en 225 °C. Bij een nog hogere temperatuur loop je namelijk het risico dat voedingswaren verbranden. Hierdoor kan de pan blijvend beschadigen.
Dit materiaal komt van een lichte metaalsoort genaamd aluminium. Hierdoor is gesmeed aluminium een uitstekende warmtegeleider die garant staat voor een gelijkmatige en efficiënte verdeling van de warmte op de bodem en de wanden van de pan. Gesmeed aluminium is daardoor een echte aanrader voor dagelijks gebruik! Daarnaast past dit materiaal zich onmiddellijk aan bij de temperatuur van bijvoorbeeld uw kookplaat.
Voordeel
Alle pannen van Le Creuset die vervaardigd zijn uit gesmeed aluminium hebben een speciaal productieproces ondergaan, waardoor het resistenter is dan staal. Tijdens dit productieproces is er bij al deze pannen een anti-aanbaklaag aangebracht. Hierdoor kunnen voedingswaren bereidt worden met weinig of geen vetstof.
Le Creuset