Veilig achteraf betalen betaal tot 30 dagen na aankoop
Gratis verzending boven de € 49,-
Eenvoudig retour 30 dagen bedenktijd
Veilig achteraf betalen betaal tot 30 dagen na aankoop

Le Creuset materialen

Bij het bereiden van een lekker gerecht is het belangrijk wat voor soort pan u gebruikt. U moet natuurlijk de juiste pan hebben voor de diverse gerechten die u wilt bereiden. Hierdoor biedt het Franse merk Le Creuset verschillende soorten pannen aan. Hierbij kan gedacht worden aan braadpannen, kookpannen en koekenpannen die ieders vervaardigd zijn uit andere materialen. In deze keuzegids leest u dan ook welke materialen Le Creuset gebruikt bij het produceren van de pannen. 

Geëmailleerd gietijzer
Het bekendste materiaal van Le Creuset is toch wel het geëmailleerd gietijzer. Dit materiaal wordt al sinds het jaar 1925 geproduceerd in de fabriek van Fresnoy-Le-Grand in Frankrijk en is verkrijgbaar in talloze vrolijke kleuren. Denk hierbij aan de razend populaire gekleurde braadpannen! Dit gietijzer wordt door kenners beschouwd als onverslijtbare klassiekers die van de ene generatie op de andere doorgegeven kan worden. Ook krijgt het materiaal mettertijd last van patina. Dit is het proces waarbij een onzichtbare beschermlaag gevormd wordt in de braadpan, waardoor het nog gemakkelijker wordt in gebruik. 

Voordeel
Het gebruik van geëmailleerd gietijzer heeft een voordeel. Dit materiaal kan namelijk tegen zeer hoge temperaturen en dit verzekert een uniforme warmteverspreiding voor een perfecte bereiding van gerechten. Daarnaast kan er het beste gekozen worden voor geëmailleerd gietijzer indien u voedingswaren en gerechten wil bereiden op hoge temperaturen tussen 175 °C en 225 °C. Bij een nog hogere temperatuur loopt u immers het risico dat voedingswaren verbranden. Hierdoor kan de pan blijvend beschadigen.

Let op: bij gebruik van een geëmailleerd gietijzeren pan moet u vetstof gebruiken

Gesmeed aluminium
Dit materiaal komt van een lichte metaalsoort genaamd aluminium. Hierdoor is gesmeed aluminium een uitstekende warmtegeleider die garant staat voor een gelijkmatige en efficiënte verdeling van de warmte op de bodem en de wanden van de pan. Gesmeed aluminium is daardoor een echte aanrader voor dagelijks gebruik! Daarnaast past dit materiaal zich onmiddelijk aan bij de temperatuur van bijvoorbeeld uw kookplaat. 

Voordeel
Alle pannen van Le Creuset die vervaardigd zijn uit gesmeed aluminium hebben een speciaal productieproces ondergaan, waardoor het resistenter is dan staal. Tijdens dit productieproces is er bij al deze pannen een anti-aanbaklaag aangebracht. Hierdoor kunnen voedingswaren bereidt worden met weinig of geen vetstof.