Recepten Hoofdgerechten Mexcicaans

Maak het bekende Mexicaanse gerecht chili con carne. Het is een goed gevulde chili boordevol verse groenten! Dit recept is snel, makkelijk en erg geschikt om een grote pan van te maken. Dit gerecht combineert heel goed met guacamole en pitabrood, tortilla's of rijst.

Cookinglife Foodies
Mexicaanse chili con carne

Recept

Mexicaanse chili con carne

Mexicaans genieten! Van intense smaken.

Gang Hoofdgerecht
Keuken Mexicaans
Porties 4 porties

Bereidingstijd

Bereidingstijd 15 min
Suddertijd 30 min
Totaal 45 min

Benodigdheden

  • Grote hapjespan of braadpan

Ingrediënten

  • 3 uien
  • 1 rode- of chilipeper
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 1 gele paprika
  • 2 el. tomatenpuree
  • 400 gr. pruimtomaten uit blik
  • 400 gr. chilibonen
  • 100 ml. rode wijn
  • 400 gr runder gehakt 
  • Olijfolie
  • 2 tl. gemalen komijn
  • 1 tl. cayennepeper (of een heel klein beetje chiliflakes)
  • Snufje piment
  • Handvol verse peterselie, koriander en oregano
  • Groene tabasco
  • Peper & zout uit de molen

Hoe bereid je de chili sin carne?

  1. Snijd de ui, peper en knoflook fijn. De courgette, aubergine, paprika en tomaten uit blik snijd je in stukjes van ongeveer 1 bij 1 cm (de tomaten mogen wat grover).
  2. Verhit olijfolie in de pan en fruit de ui aan tot deze een beetje kleur krijgt. Nu doe je de knoflook, peper, komijn, cayennepeper en piment erbij en roer je alles door.
  3. Voeg het runder gehakt toe en bak het licht bruin. 
  4. Voegt nu de gesneden groenten toe en roer het goed door, zodat alle kruiden verdeeld zijn. De tomatenpuree, tomaten uit blik het sap, chilibonen, rode wijn en alle verse kruiden gaan er nu bij. Schenk er 200 ml water bij en voeg wat peper en zout toe.
  5. Het is al bijna klaar! Je laat het gerecht zo’n 30 minuten zachtjes koken tot de groenten zacht zijn en de saus wat ingedikt is. Even proeven en eventueel nog wat kruiden of tabasco toevoegen. Dit natuurlijk naar je eigen smaak. 

Tip: Krijg je veel bezoek? Maak dan de dag van tevoren een grote hoeveelheid van deze overheerlijke chili. Je hoeft het dan alleen nog maar op te warmen en de smaken komen extra goed tot zijn recht!

Tips!

  • Pas de hoeveelheid pepers, kruiden en tabasco aan naar jouw wens.
  • Dit is chili con carne, wanneer je de 400 gram rundergehakt laat vervallen maak je een heerlijke chili sin carne.
Tips!

Producten voor dit recept

Speciaal voor jou geselecteerd

Jouw cookievoorkeuren

Deze website maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn voor de technische werking van de website en altijd zijn ingesteld. Andere cookies, die bedoeld zijn om het gemak van het gebruik van deze website te vergroten, voor directe reclamedoeleinden of om de interactie met andere websites en sociale netwerken te vereenvoudigen, worden alleen geplaatst met uw toestemming.

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn voor de technische werking van de website en altijd zijn ingesteld. Andere cookies, die bedoeld zijn om het gemak van het gebruik van deze website te vergroten, voor directe reclamedoeleinden of om de interactie met andere websites en sociale netwerken te vereenvoudigen, worden alleen geplaatst met uw toestemming.