Betrouwbare levering uit eigen voorraad door PostNL
Voor 22:30 besteld, is morgen in huis
In 10 jaar meer dan 1 miljoen klanten
Betrouwbare levering uit eigen voorraad door PostNL

Omarm de levendige smaken van de zomer met deze prachtige Aperol Spritz cheesecake, een gemakkelijke no-bake cheesecake die de geliefde Italiaanse cocktail perfect nabootst. Met een boterachtige biscuitbodem en een heerlijke vulling doordrenkt met pittige Aperol en kwark, biedt dit dessert een verfrissende traktatie die ideaal is voor feestjes of ontspannen middagen. Maak indruk op je gasten en houd je keuken koel met dit verrukkelijke dessert!

Recept

Aperol Spritz Cheesecake

Ervaar de levendige smaken van de zomer met deze prachtige Aperol Spritz kwarktaart, een eenvoudige no-bake cheesecake die de geliefde Italiaanse cocktail perfect imiteert.

Gang Dessert
Keuken Hollands
Porties 1 Taart

Bereidingstijd

Bereidingstijd 20 min
Opstijven min. 2 uur
Koeltijd 15 min
Totaal 2 uur 35 min

Benodigdheden

  • Springvorm
  • Mixer
  • Maatbeker
  • Steelpan
  • Spuitzak

Ingrediënten

  • Voor de bodem:
  • 200 g Digestive koekjes (of glutenvrije koekjes voor een glutenvrije optie)
  • 100 g Ongezouten boter, gesmolten
  • Voor de vulling:
  • 250 g Kwark
  • 250 g Roomkaas
  • 100 g Poedersuiker
  • Rasp de schil van 1 sinaasappel
  • 100 ml Aperol
  • 200 ml ongeklopte slagroom
  • 10 g gelatine, in poedervorm
  • 50 ml koud water
  • Voor de topping:
  • Dunne sinaasappelschijfjes
  • Verse muntblaadjes

Aperol Spritz Cheesecake

    Instructies

    Bereid de bodem:

    • Maal de digestive koekjes tot fijne kruimels met een keukenmachine of door ze in een diepvrieszakje te doen en er met een deegroller overheen te rollen.

    Meng de bodem:

    • Meng in een kom de gemalen koekjes met de gesmolten boter. Roer tot het mengsel op nat zand lijkt.

    Vorm de bodem:

    • Druk het koekjesmengsel stevig in de bodem van een springvorm van 23 cm zodat er een gelijkmatige laag ontstaat. Zet in de koelkast terwijl je de vulling maakt.

    Maak de gelatine zacht:

    • Strooi de gelatine in een kleine kom met koud water en laat het ongeveer 5 minuten zitten.


    Bereid de vulling:

    • Meng in een grote mengkom de kwark, roomkaas, poedersuiker en sinaasappelschil. Mix tot een gladde massa met een elektrische mixer.


    Voeg de Aperol toe:

    • Voeg langzaam de Aperol toe aan de vulling en meng grondig tot het goed gecombineerd is.


    Klop de room op:

    • Klop in een andere kom de slagroom tot zich zachte pieken vormen. Spatel de slagroom voorzichtig door de vulling tot het volledig gecombineerd is.


    Los de gelatine op:

    • Verwarm de opgeblazen gelatine zachtjes in de magnetron of boven een waterbad tot hij volledig is opgelost. Laat het een beetje afkoelen en voeg dan een lepel van het roommengsel toe om het familie te maken. Roer goed door voordat je het terugvouwt in de hoofdvulling.


    Zet de taart in elkaar:

    • Giet de vulling over de afgekoelde biscuitbodem en strijk de bovenkant glad met een spatel. Zet minstens 4 uur in de koelkast, of tot hij hard is.


    Garneren en serveren:

    • Haal de taart uit de springvorm zodra hij is opgesteven. Versier met dunne sinaasappelschijfjes en verse muntblaadjes bovenop.

Voor een gezondere optie kun je de poedersuiker vervangen door een suikervervanger zoals Stevia of erythritol. Als je voor een glutenvrij dessert gaat, gebruik dan glutenvrije koekjes voor de basis. Voor een veganistisch of zuivelvrij alternatief vervang je de roomkaas door een plantaardige versie en de zware room door kokosroom.

Word innovatief, geniet van het proces en laat je creativiteit de vrije loop in de keuken! Onthoud dat koken draait om experimenteren met smaken en ingrediënten. Veel kookplezier van Cookinglife!

Raak geïnspireerd en ontdek exclusieve deals!

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijkse topdeals.