Recept
Aperol Spritz Cheesecake
Ervaar de levendige smaken van de zomer met deze prachtige Aperol Spritz kwarktaart, een eenvoudige no-bake cheesecake die de geliefde Italiaanse cocktail perfect imiteert.
| Gang | Dessert |
|---|---|
| Keuken | Hollands |
| Porties | 1 Taart |
Bereidingstijd
| Bereidingstijd | 20 min |
|---|---|
| Opstijven min. | 2 uur |
| Koeltijd | 15 min |
| Totaal | 2 uur 35 min |
Benodigdheden
- Springvorm
- Mixer
- Maatbeker
- Steelpan
- Spuitzak
Ingrediënten
- Voor de bodem:
- 200 g Digestive koekjes (of glutenvrije koekjes voor een glutenvrije optie)
- 100 g Ongezouten boter, gesmolten
- Voor de vulling:
- 250 g Kwark
- 250 g Roomkaas
- 100 g Poedersuiker
- Rasp de schil van 1 sinaasappel
- 100 ml Aperol
- 200 ml ongeklopte slagroom
- 10 g gelatine, in poedervorm
- 50 ml koud water
- Voor de topping:
- Dunne sinaasappelschijfjes
- Verse muntblaadjes