Betrouwbare levering uit eigen voorraad door PostNL
Voor 22:30 besteld, is morgen in huis
In 10 jaar meer dan 1 miljoen klanten
Betrouwbare levering uit eigen voorraad door PostNL
4.8 Trusted Shops 21.947 reviews
Betrouwbare levering uit eigen voorraad door PostNL
Voor 22:30 besteld, is morgen in huis
In 10 jaar meer dan 1 miljoen klanten
Betrouwbare levering uit eigen voorraad door PostNL

Sappige kippendij en malse runderreepjes op aparte spiesen, gemarineerd in citroen-knoflook met mediterrane kruiden. Gaar je kip lekker door en houd je rund mooi rosé — zo krijgt iedereen perfect gegrilde spiesjes in één sessie.

Recept

Beef & Chicken Duo-spiesen (BBQ)

Sappige kippendij en malse runderreepjes op aparte spiesen, gemarineerd in citroen-knoflook met mediterrane kruiden. Gaar je kip lekker door en houd je rund mooi rosé — zo krijgt iedereen perfect gegrilde spiesjes in één sessie.

Gang Hoofdgerecht
Keuken BBQ / Mediterraan
Porties 4 personen

Bereidingstijd

Bereidingstijd
Totaal 1 uur 15 min

Benodigdheden

  • BBQ met 2 hitteszones (direct/indirect) of tafelbarbecue
  • 10–12 (bamboe)spiesen (10 min in water weken)
  • kom voor marinade
  • kwastje
  • tang
  • kernthermometer

Ingrediënten

  • 400 g rund (lendebiefstuk of entrecote), in blokjes of reepjes van 2 cm
  • 600 g kippendijfilet, in blokjes van 2,5 cm
  • -
  • Marinade
  • 60 ml olijfolie
  • 1 citroen (rasp + 1½ el sap)
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 tl gerookt paprikapoeder
  • 2 tl gedroogde oregano
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1½ tl fijn zout
  • ½ tl zwarte peper
  • 1 tl honing (optioneel, voor lichte karamellisatie)
  • -
  • Groenten op de spiesen
  • 1 rode ui, in partjes
  • 1 rode paprika, in stukjes
  • 1 courgette, in halve maantjes (2 cm)
  • -
  • Yoghurt-citroensaus (serveren)
  • 150 g Griekse yoghurt
  • Rasp + sap ½ citroen
  • 1 el olijfolie, snuf zout, peper
  • Handje gehakte peterselie of munt

Beef & Chicken Duo-spiesen (BBQ)

    Bereiden / Instructies

    1. Klop alles voor de marinade los. Houd 3 el apart als glaze. Verdeel de rest over twee kommen: één voor kip, één voor rund. Dek af; kip 30–60 min koelen, rund 20–30 min (korter houdt het malser).
    2. Steek de BBQ aan en richt in met twee zones: een hete directe kant en een middelhete/indirecte kant. Reinig en olie het rooster.
    3. Maak aparte spiesen: kip met paprika & courgette; rund met rode ui. Dep het vlees licht droog vóór het rijgen (betere sear).
    4. Leg de kipspiesen boven direct vuur en grill 8–10 min totaal. Keer elke 2–3 min. Verplaats naar indirect als het te hard kleurt. In de laatste minuut glazen met de achtergehouden marinade. Kerntemperatuur kip: 75 °C.
    5. Grill de rundspiesen 5–7 min totaal boven direct vuur tot mooi gebruind. In de laatste 30–60 sec licht glazen. Laat 3 min rusten. Kern richtwaarde: 54–57 °C (medium-rare) of naar wens.
    6. Meng alles voor de yoghurt-citroensaus. Serveer de spiesen met de saus en extra citroenpartjes.

    Tips

    • houd kip en rund op aparte spiesen (veiligheid + perfecte garing).
    • snijd iets kleiner (1,5–2 cm), grill in kleine batches, en glasuur pas op het einde om aanbranden te voorkomen.
    • Verplaats naar de koelere zone en sluit het deksel 30–60 sec.
    • vervang yoghurt-citroensaus door chimichurri of serveer met platbrood en een frisse tomatensalade.