Recept
Beef & Chicken Duo-spiesen (BBQ)
Sappige kippendij en malse runderreepjes op aparte spiesen, gemarineerd in citroen-knoflook met mediterrane kruiden. Gaar je kip lekker door en houd je rund mooi rosé — zo krijgt iedereen perfect gegrilde spiesjes in één sessie.
| Gang | Hoofdgerecht |
|---|---|
| Keuken | BBQ / Mediterraan |
| Porties | 4 personen |
Bereidingstijd
| Bereidingstijd | |
|---|---|
| Totaal | 1 uur 15 min |
Benodigdheden
- BBQ met 2 hitteszones (direct/indirect) of tafelbarbecue
- 10–12 (bamboe)spiesen (10 min in water weken)
- kom voor marinade
- kwastje
- tang
- kernthermometer
Ingrediënten
- 400 g rund (lendebiefstuk of entrecote), in blokjes of reepjes van 2 cm
- 600 g kippendijfilet, in blokjes van 2,5 cm
- -
- Marinade
- 60 ml olijfolie
- 1 citroen (rasp + 1½ el sap)
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 tl gerookt paprikapoeder
- 2 tl gedroogde oregano
- 1 tl gemalen komijn
- 1½ tl fijn zout
- ½ tl zwarte peper
- 1 tl honing (optioneel, voor lichte karamellisatie)
- -
- Groenten op de spiesen
- 1 rode ui, in partjes
- 1 rode paprika, in stukjes
- 1 courgette, in halve maantjes (2 cm)
- -
- Yoghurt-citroensaus (serveren)
- 150 g Griekse yoghurt
- Rasp + sap ½ citroen
- 1 el olijfolie, snuf zout, peper
- Handje gehakte peterselie of munt
Beef & Chicken Duo-spiesen (BBQ)
Gerelateerde recepten
Gerelateerde producten
Forged BBQ Spies Churrasco - Olijfhout / Staal - V - vorm - 60cm
Op voorraad
34,95
Forged BBQ Spies Churrasco - Olijfhout / Staal - V - vorm - 70cm
Op voorraad
36,95
Forged BBQ Vorkspies / Skewer Churrasco - Olijfhout / Staal - 70cm
Op voorraad
-28%
Outlet
Westmark Spies Zwaard RVS 32 cm - 3 Stuks
Tijdelijk uitverkocht
29,99
Cosy & Trendy Vleesthermometer RVS
Op voorraad
GrillX BBQ Vleesthermometer - BBQ Thermometer
Tijdelijk uitverkocht
15,95