Bekijk hier 200+ Christmas Deals > Shop NU
Betrouwbare levering uit eigen voorraad door PostNL
Voor 22:30 besteld, is morgen in huis
In 10+ jaar meer dan 1+ miljoen klanten geholpen
Betrouwbare levering uit eigen voorraad door PostNL
Recepten Glutenvrij Tussendoortje Ontbijt Pasen

Ei muffins! Je verbaast je over hoe snel ze te bereiden zijn, want je hoeft alleen maar wat paprika te snijden, eieren te kloppen en in muffin vormpjes te gieten. That’s it! Bewaar ze, mocht je over hebbben, in de koelkast. Dan zijn ze zeker 3 dagen goed en ook koud zijn ze heerlijk, dus je kunt ze fijn meenemen als lunch of tussendoortje naar school of werk. Hieronder het super simpele recept voor ei muffins met spinazie en geitenkaas uit de oven.

Recept

Ei muffin met spinazie

Vergeet ze niet in de koelkast te bewaren! Dan blijven ze meerdere dagen goed!

Gang Ontbijt/Lunch
Keuken Fusion
Porties voor 6-8 muffins

Bereidingstijd

Bereidingstijd 15 min
Oventijd 25 min
Totaal 40 min

Benodigdheden

  • Oven
  • Garde
  • Muffinvormpjes

Ingrediënten

  • 4 grote eieren
  • 100 ml (plantaardige) melk
  • 2 handjes spinazie
  • 1 rode paprika
  • 30 gram geitenkaas
  • zout en peper
  • 1 theelepel dille
  • 1 theelepel oregano

Ei muffins met spinazie

    1. Verwarm de oven voor op 175 graden
    2. Snijd de rode paprika in kleine blokjes
    3. Kluts de eieren en voeg (plantaardige) melk, dille, oregano, peper en zout toe
    4. Gebruik een muffinbakvorm en vet die in of vul deze met muffinvormpjes. Doe een paar paprikastukjes in het vormpje, scheur de spinazie een beetje klein en verdeel dit ook. Doe de geitenkaas erbij
    5. Vul het vormpje tot ongeveer 3/4 met het eimengsel
    6. Bak in ongeveer 25 minuten goudbruin. Ze komen super mooi luchtig uit de oven, maar helaas zakken ze in waar je bij staat.

1