Bekijk hier 100+ Sale deals > Shop NU
Betrouwbare levering uit eigen voorraad door PostNL
Voor 22:30 besteld, is morgen in huis
In 10+ jaar meer dan 1+ miljoen klanten geholpen
Betrouwbare levering uit eigen voorraad door PostNL
Recepten Vegan Glutenvrij Suikervrij Gezond Tussendoortje

Ken je dat, dat je ‘s avonds op de bank een film zit te kijken en ineens zin hebt in iets lekkers? Als je dan een zak chips opentrekt, of een chocoladereep uit de kast trekt, is je lichaam daar over het algemeen niet zo blij mee. Tuurlijk moet het een keer kunnen, maar het is veel beter om een gezond alternatief klaar te hebben staan. Zoals geroosterde kikkererwten. Ze zijn super lekker en zitten boordevol goede voedingsstoffen.

Recept

Geroosterde kikkererwten

Ik heb kikkererwten uit een pot gebruikt, maar je kunt ook gedroogde kikkererwten gebruiken. Zorg dan wel dat je ze van te voren zo'n 12 uur laat weken.

Gang Snack
Keuken Midden oosten
Porties 2 kommetjes

Bereidingstijd

Bereidingstijd 5 min
Oventijd 30 min
Totaal 35 min

Ingrediënten

  • 400 gram kikkererwten
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepel gemalen komijnpoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • flinke snuf zout en peper

Geroosterde kikkererwten

    1. Verwarm de oven voor op 200 graden
    2. Laat de kikkererwten uitlekken en spoel onder de kraan in een zeef tot er geen schuim meer af komt. Dep de kikkererwten droog.
    3. Doe ze in een kom en hussel er de olijfolie, paprikapoeder, komijnpoeder en knoflookpoeder doorheen. Verspreid de kikkererwten dan over een bakplaat bekleed met bakpapier.
    4. Verdeel zout en peper over de kikkererwten en doe ze dan in de oven. Hussel ze na 20 minuten even door en laat ze nog 10 minuten bakken (totaal dus 30 minuten). Let op: de baktijd en temperatuur kan per oven erg verschillen, dus houd ze goed in de gaten.
    5. Even laten afkoelen en genieten maar!