Bakken
Glutenvrij
Nagerechten
Recepten
Lactosevrij
Taarten
Recept
Glutenvrije en lactosevrije chocoladetaart
De glutenvrije en lactosevrije chocoladetaart is een heerlijke traktatie die makkelijk te maken is en perfect is voor iedereen met dieetbeperkingen. Het beslag, gemaakt van kokosmeel, cacaopoeder, eieren, honing en kokosolie, wordt gebakken tot een luchtige taart. Na het bakken wordt de taart bedekt met een glazuur van gesmolten pure chocolade en kokosmelk, wat zorgt voor een rijke en volle chocoladesmaak. Ideaal voor een feestje of gewoon als lekkernij om van te genieten
Gang | Gebak |
---|---|
Keuken | Nederlands |
Porties | 10 taartpunten |
Bereidingstijd
Bereidingstijd | 15 min |
---|---|
Oventijd | 40 min |
Totaal | 1 uur en 5 minuten |
Benodigdheden
- Een springvorm van ca. 18-20cm
Ingrediënten
- 65 gram kokosmeel
- 60 milliliter kokosolie
- 2 eetlepels honing (ca. 35 gram)
- 4 eieren
- 30 gram cacaopoeder
- 2 theelepels bakpoeder
- halve theelepel kaneelpoeder
- snuf zout
- 1 theelepel vanille extract
- 300 gram pure chocolade (lactosevrij)
- 150 gram kokosmelk