Bakken
Vegan
Glutenvrij
Recepten
Taarten
Recept
Glutenvrije taart met banaan en kokos
Deze glutenvrije en vegan taart met banaan en kokos is een romige, smaakvolle traktatie. De bodem is gemaakt van havervlokken, amandelen en dadels, terwijl de vulling een mix is van plantaardige melk, kokoscrème en bananen. Bak de bodem eerst, maak daarna de romige vulling, en laat de taart opstijven in de koelkast. Garneer met plakjes banaan voor een heerlijke, frisse afwerking!
Gang | Tussendoortje, Nagerecht |
---|---|
Keuken | Nederlands |
Porties | 6-8 stukken taart |
Bereidingstijd
Bereidingstijd | 1 uur en 20 min |
---|---|
Totaal | 1 uur en 50 minuten |
Benodigdheden
- Een taartvorm met een diameter van 18 cm
- Keukenmachine
- Taartbordjes en taartvorkjes
Ingrediënten
- 70 gram havervlokken (glutenvrij)
- 85 gram amandelen
- 50 gram dadel
- 40 gram kokosolie
- Snuf zout
- 50 gram kokosbloesemsuiker
- 15 gram maizena
- 350 ml plantaardige melk
- 200 gram kokoscreme santen