Bekijk hier 250+ Christmas Deals > Shop NU
Betrouwbare levering uit eigen voorraad door PostNL
Voor 22:30 besteld, is morgen in huis
In 10+ jaar meer dan 1+ miljoen klanten geholpen
Betrouwbare levering uit eigen voorraad door PostNL
Hoofdgerechten Vegetarisch Italiaans Recepten Kerstrecepten

Lasagne is super lekker! Veel mensen maken standaard lasagne uit een pakje. Jammer, want je kunt heel veel heerlijke recepten vinden om zelf een lasagne te maken. Deze heerlijke groentelasagne kwam ik tegen op Hellofresh. Met wat kleine aanpassingen is dit een snel, gemakkelijk én gezond recept voor een heerlijke lasagne!

Recept

Groentelasagne met spinazie en fetakaas

Groentelasagne met spinazie en fetakaas is een gezonde en smakelijke vegetarische variant van de klassieke lasagne. De lasagne wordt opgebouwd met laagjes courgette, aubergine, spinazie en fetakaas, gecombineerd met een zelfgemaakte saus van groentebouillon, kookroom, ui en knoflook. Na het bakken van 25 minuten op 220 graden wordt de lasagne knapperig en goudbruin met een gesmolten kaaslaag. Perfect voor een voedzaam en smaakvol Italiaans diner.

Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 4 personen

Bereidingstijd

Bereidingstijd 20 min
Oventijd 25 min
Totaal 55 min

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 takjes oregano
  • 200 gram verse spinazie
  • 150 ml kookroom
  • 150 ml fetakaas
  • 50 gram geraspte kaas
  • 600 ml groentebouillon
  • 5 eetlepels roomboter
  • 2 tot 3 eetlepels bloem of volkorenmeel
  • 1 pakje lasagnebladen

Hoe maak je een vegetarische groentelasagne met spinazie en fetakaas?

    1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Maak de bouillon alvast klaar en snijd de courgette en de aubergine in dunne plakjes.
    2. Verdeel de schijfjes courgette en aubergine over een platte bakplaat. Besprenkel met de olijfolie en breng ze op smaak met wat zout en peper. Bak ze ongeveer 10 minuten in de oven. Haal ze er dan uit maar laat de oven aanstaan op 220 graden voor de lasagne.
    3. Snipper de ui en pers de knoflook fijn met een knoflookpers. Verhit de roomboter in een grote wokpan en fruit de ui en knoflook op middelhoog vuur. Voeg dan de bloem toe en bak even mee. Roer het dan snel door elkaar tot een soort klont ontstaat.
    4. Giet ongeveer 200 ml bouillon erbij en roer met een garde tot een dikke gebonden saus. Doe dit dan nogmaals met ongeveer 200 ml bouillon. Als laatste voeg je voorzichtig de rest van de bouillon toe terwijl je blijft roeren. Laat de saus rustig aan de kook komen.
    5. Ris de oregano van de takjes en snijd de blaadjes wat fijner. Voeg dan samen met de spinazie toe aan de saus en laat de spinazie rustig even slinken. Voeg als laatste de kookroom en wat peper en zout toe.
    6. Vet een ovenschaal in met wat roomboter of olijfolie. Schenk een laagje saus in de ovenschaal. Bedek met lasagnebladen en druk deze goed aan op de saus. Leg er dan een gedeelte van de plakken courgette en aubergine op. Verdeel hier ongeveer ⅓ van de fetakaas in brokjes overheen. 
    7. Herhaal dit nog 2 keer en sluit af met een laag saus. Bestrooi de ovenschotel met de geraspte kaas en bak 25 minuten in de oven totdat de kaas mooi gekleurd is.

1