Recepten
Bakken
Tussendoor
Ontbijt
Suikervrij
Recept
Havermoutbrood met banaan, lijnzaad en pitten
Havermoutbrood met banaan, lijnzaad en pitten is een voedzaam ontbijt of tussendoortje dat goed vult. Het beslag van havermout, rijpe bananen, eieren, pitten en lijnzaad wordt gemengd en in 35 minuten gebakken tot een stevig brood. Dit gezonde brood is perfect om in plakjes in te vriezen, zodat je altijd een vers en vullend tussendoortje bij de hand hebt.
Gang | Ontbijt |
---|---|
Keuken | Nederlands |
Porties | 16 plakken |
Bereidingstijd
Bereidingstijd | 35 min |
---|---|
Totaal | 50 minuten |
Ingrediënten
- 300 gram havermout
- 4 eieren, middelgroot
- 2 rijpe bananen
- 60 gram zonnebloempitten
- 60 gram pompoenpitten
- 2 eetlepels lijnzaad
- 2 theelepels kaneel
- 2 theelepels bakpoeder