
Recept
Kaiserschmarren
Een typisch Oostenrijkse lekkernij, maar dan zonder suiker en gluten én vegan. Deze pannenkoeken met fruit kun je heerlijk wegprikken op een zondagmorgen.
Gang | Ontbijt |
---|---|
Keuken | Oostenrijks |
Porties | 1 portie |
Bereidingstijd
Bereidingstijd | 10 min |
---|---|
Totaal | 20 min |
Ingrediënten
- 75 gram rijstmeel
- 75 gram amandelmeel
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 theelepel kaneel
- snufje zout
- 125 ml amandelmelk (of rijstmelk, wat je wilt)
- 100 ml spa rood (echt waar. Door het koolzuur krijgen de pannenkoeken luchtigheid
- 1 appel in blokjes (of meerdere appels naar wens)
- garnering naar wens: bijvoorbeeld rozijnen, nootjes of wat diepvriesfruit
- om te bakken: kokosolie
- eventueel honing voor over de pannenkoeken (of zoet met ahornsiroop)