Vegan
Vegetarisch
Recepten
Tussendoor
Bijgerecht
Recept
Kimchi
Kimchi is een traditioneel Koreaans bijgerecht van gefermenteerde Chinese kool met een pittige en frisse smaak. De kool wordt gezouten, gespoeld en vervolgens gemengd met een pittige pasta van gember, knoflook, ui, Koreaanse radijs, wortel en Gochugaru (Koreaanse chilivlokken). Na goed mengen wordt de kimchi in potten opgeslagen en kan het direct gegeten of gefermenteerd worden voor een intensere smaak. Strooi er sesamzaadjes over voor een extra smaakvolle afwerking.
Gang | Bijgerecht |
---|---|
Keuken | Koreaans |
Porties | 4 kilo Kimchi |
Bereidingstijd
Bereidingstijd | 45 min |
---|---|
Totaal | 2 uur en 45 minuten |
Benodigdheden
- Snijplank
- Keukenmes
- Keukenmachine
Ingrediënten
- 3 kilo Chinese kool
- 1 Koreaanse radijs of Japanse Daikon te vinden in de toko, deze is wit/groen van kleur en groter dan de normale radijs
- 1 wortel
- 7 bosuien
- 1 ui
- 24 teentjes knoflook
- 5 gram fijngehakte verse gember
- 250 gram Koreaanse hete peper vlokken Gochogaru of naar smaak te vinden in de toko
- 70 gram zout
- 2 eetlepels bruine of witte kristalsuiker
- 2 eetlepels bloem
- 500 ml water
- 1 handvol sesamzaadjes topping