Bekijk hier 100+ Sale deals > Shop NU
Betrouwbare levering uit eigen voorraad door PostNL
Voor 22:30 besteld, is morgen in huis
In 10+ jaar meer dan 1+ miljoen klanten geholpen
Betrouwbare levering uit eigen voorraad door PostNL
Recepten Tussendoortje Koeken Suikervrij

Deze gezonde pindakaas balletjes met havermout kan ik de hele dag door wel eten. Ze zitten vol eiwitten en zijn gezoet met dadels en daardoor vrij van geraffineerde suikers. Het vet uit de pindakaas en de pinda’s zorgt ervoor dat de fruitsuikers in de dadels geleidelijker worden opgenomen, waardoor je bloedsuikerspiegel niet gaat pieken. Vooral voor sporters, die wel wat meer eiwitten kunnen gebruiken om hun spieren te laten herstellen, zijn deze pindakaas balletjes met havermout een super fijne snack.

Recept

Pindakaas balletjes met havermout

Je maakt eenvoudig je eigen gezonde tussendoortje. Ideaal voor na het sporten of om de lekkere trek te stillen.

Gang Tussendoor
Keuken Nederlands
Porties ca 20 balletjes

Bereidingstijd

Bereidingstijd 15 min
Totaal 15 min

Ingrediënten

  • 150 gram ontpitte medjoul dadels
  • 100 gram havervlokken (glutenvrij)
  • 2 eetlepels pindakaas
  • 40 gram ongezouten pinda’s
  • 50 ml water

Pindakaas balletjes met havermout

    1. Doe de ontpitte dadels, havermout, pinda’s, pindakaas en water in de keukenmachine (foodprocessor) en laat een paar minuten draaien.
    2. Het mengsel moet goed plakken, maar niet te vochtig zijn. Als dat wel het geval is voeg je nog wat havervlokken toe en zet je de keukenmachine opnieuw aan.
    3. Draai balletjes van het mengsel, ter grootte van een stuiterbal. Bewaar ze in een luchtdicht bakje in de koelkast. Ze zijn ideaal als snelle snack tussendoor en na het sporten, omdat er best wat eiwitten zitten.

Let op wat voor pindakaas je gebruikt; het liefst de biologische notenpasta zonder toevoegingen van de natuurwinkel. Maar de doorsnee pindakaas kan ook, deze bevat in principe geen toegevoegde suiker. Als je zeer sterk op je bloedsuikerspiegel moet letten in verband met diabetes kun je de dadels ook vervangen door steviapoeder. Experimenteer dan wat meer met de verhouding, omdat het ‘deeg’ de structuur van de dadels mist.