Bekijk hier 200+ Christmas Deals > Shop NU
Betrouwbare levering uit eigen voorraad door PostNL
Voor 22:30 besteld, is morgen in huis
In 10+ jaar meer dan 1+ miljoen klanten geholpen
Betrouwbare levering uit eigen voorraad door PostNL
Hoofdgerechten Recepten Gezond Italiaans

Deze heerlijk romige pasta is een heerlijke Italiaanse smaaksensatie. Het recept is snel te maken en je kunt verschillende soorten groente toevoegen, net wat je lekker vindt. 

Recept

Romige past met paprika en gamba's

Geniet van deze romige en smaakvolle pasta.

Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 2 personen

Bereidingstijd

Bereidingstijd 15 min
Totaal 15 min

Benodigdheden

  • Koekenpan
  • Pastapan
  • Snijplank
  • Snijmes
  • Keukenmachine

Ingrediënten

  • 200 gr speltpasta
  • 1 rijpe avocado
  • 1/2 citroen
  • handje verse basilicum
  • 2 handen knoflook gamba's (bijvoorbeeld uit de diepvries)
  • 2 paprika's in verschillende kleuren
  • handje pijnboompitten
  • 50 gr. kaas (bijvoorbeeld Parmezaan)
  • 1 tl. Italiaanse kruiden
  • olijfolie
  • peper & zout

Romige past met paprika en gamba's

    1. Kook de pasta in ruim water al dente.
    2. Halveer de avocado, lepel hem uit en doe de inhoud in de keukenmachine of prak hem fijn. 
    3. Doe de basilicum, het sap van de halve citroen, de geraspte kaas, Italiaanse kruiden en peper en zout erbij en laat de machine draaien tot er een romig geheeld wordt gevormd.
    4. Nu voeg je in scheutjes de olijfolie erbij tot de saus de gewenste dikte heeft. Je zal zo’n 3 el. nodig hebben.
    5. Op het laatst doe je pijnboompitjes erbij en laat je de machine nog even draaien, zodat de pitjes er wel doorheen gaan maar nog een beetje heel blijven.
    6. Was de paprika’s en snijd ze in hele kleine reepjes.
    7. De gamba’s bak je in de koekenpan met een scheutje olie. Als het goed is, is de pasta inmiddels gaar. Giet hem af en doe het avocadomengsel erbij.
    8. Roer ook de paprika er doorheen en proef of het nog wat Italiaanse kruiden of peper en zout nodig heeft.
    9. Schep de pasta op de borden en leg de garnalen erop.
    10. Maak eventueel af met wat blaadjes basilicum en kaas.

1