Hoofdgerechten
Recepten
Vegetarisch
Recept
Shakshuka met aubergine en feta
Shakshuka met aubergine en feta is een smaakvol eenpansgerecht waarin gepocheerde eieren sudderen in een pittige tomatensaus met paprika, aubergine, en kruiden. De saus wordt op smaak gebracht met ras el hanout, terwijl verkruimelde feta en verse koriander het gerecht afmaken. Deze Marokkaanse klassieker is makkelijk te bereiden en perfect om te serveren in een tajine voor een authentieke touch.
Gang | Hoofdgerecht |
---|---|
Keuken | Marokkaans |
Porties | 4 personen |
Bereidingstijd
Bereidingstijd | 15 min |
---|---|
Totaal | 30 minuten |
Benodigdheden
- Hapjespan met deksel of tajine
Ingrediënten
- 2 rode uien
- 2 teentjes knoflook
- 2 rode paprika's
- 1 aubergine
- 3 theelepels ras el hanout
- 3 blikjes tomatenblokjes
- 4 eieren
- 1 bosje koriander
- 100 gram feta