Bekijk hier 200+ Christmas Deals > Shop NU
Betrouwbare levering uit eigen voorraad door PostNL
Voor 22:30 besteld, is morgen in huis
In 10+ jaar meer dan 1+ miljoen klanten geholpen
Betrouwbare levering uit eigen voorraad door PostNL
Recepten Bakken Glutenvrij Vegan Tussendoortje

Lekker met gerechten en recepten bezig zijn vind ik het leukste dat er is. Hoewel het aanbod producten in de supermarkt ieder jaar weer lijkt toe te nemen, zijn gerechten die je zelf in elkaar knutselt vaak veel lekkerder. Daarnaast weet je precies wat erin zit, het is leuk om lekker bezig te zijn én het geeft voldoening als een recept is gelukt! De smaken in de snack met chocolade, pindakaas en zoutjes combineren supergoed en de snackreep heeft een lekker krokantje.

Recept

Snackreep met chocolade en pindakaas

Ideaal als tussendoortje of voor onderweg! Glutenvrij en veganistisch!

Gang Tussendoortje
Keuken Brits
Porties ca. 10 - 12 snackrepen

Bereidingstijd

Bereidingstijd 30 min
Opstijven min. 1 uur
Totaal 1,5 uur

Ingrediënten

  • Voor de bodem:
  • 60 gram glutenvrije krakelingen
  • 100 gram glutenvrije havervlokken
  • 100 gram pindakaas
  • 30 gram honing of agavesiroop
  • 100 gram dadels
  • voor topping:
  • ongeveer 30-40 gram krakelingen
  • 1 theelepel kokosolie
  • 100 gram pure chocolade

Snackreep met chocolade en pindakaas

    1. Doe de krakelingen samen met de havervlokken in een keukenmachine en maal fijn.
    2. Voeg de ontpitte dadels, pindakaas en honing of agavesiroop toe. Maal dit tot het plakkerig is als je het mengsel tussen je vingers samenduwt.
    3. Pak een vierkant bakblik, doe hier bakpapier in en druk het deeg stevig aan met je vingers of de achterkant van een lepel. Zet even in de koelkast.
    4. Ga verder met de topping. Smelt de chocolade au-bain-marie samen met de kokosolie.
    5. Hak ondertussen de krakelingen fijn.
    6. Verdeel de gesmolten chocolade over de bodem en verdeel daarover weer de gehakte krakelingen.
    7. Zet in de koelkast tot de chocolade hard is (ongeveer 30-60 minuten).
    8. Snijd dan in repen of blokken. Neem je tussendoortjes in folie mee naar je werk of begin meteen met snacken. 

Ik zag een foto van dit heerlijke lekkernij voorbijkomen en dacht meteen: dit moet ik maken. Het is volledig glutenvrij doordat zowel de krakelingen als de havervlokken geen glutten bevatten. Daarnaast bevat het recept geen zuivel en is het ook nog vegan (mits je agavesiroop gebruikt in plaats van honing). Je kunt de snackrepen inpakken in een stukje folie, zodat je een heerlijke snack bij je hebt voor onderweg!

Hou jij ook zo van zoutige krakelingen? Ik gebruik ze nu in dit recept, maar ze zijn ook heel erg lekker om ‘gewoon’ als zoutjes te eten. Ze zijn krokant, niet te zout en een fijne snack. Perfect om op tafel te zetten tijdens het borrelen! Of natuurlijk om te verwerken in een lekker recept, zoals deze snackrepen met chocolade, pindakaas en zoutjes ;-).

1