Betrouwbare levering uit eigen voorraad door PostNL
Voor 22:30 besteld, is morgen in huis
In 10 jaar meer dan 1 miljoen klanten
Betrouwbare levering uit eigen voorraad door PostNL

Deze unieke versie is doordrenkt met de verfrissende smaak van Aperol en combineert rijke mascarpone en koffie met een heerlijk citrusachtig accent dat je gasten versteld zal doen staan. Deze Aperol Tiramisu is perfect voor zomerse bijeenkomsten of gezellige borrels en kan van tevoren worden klaargemaakt, waardoor het zowel heerlijk als praktisch is!

Recept

Aperol Spritz Tiramisu

Deze Aperol Tiramisu is perfect voor zomerse bijeenkomsten of gezellige borrels

Gang Dessert
Keuken Italiaans
Porties 1

Bereidingstijd

Bereidingstijd 5 min
Koeltijd 4 uur
Totaal 4:30

Ingrediënten

  • 250 g mascarpone
  • 200 ml room
  • 100 g suiker
  • 4 eieren
  • 100 ml vers gezette espresso (afgekoeld)
  • 80 ml Aperol
  • 200 g ladyfinger koekjes (savoiardi)
  • Zest van 1 sinaasappel
  • Cacaopoeder
  • Optioneel: Sinaasappelschijfjes of schil voor garnering

Tiramisu met aperol

    Instructies

    Bereid het roommengsel: Klop in een grote mengkom de mascarpone, zware room en kristalsuiker samen tot het mengsel romig en licht ingedikt is, ongeveer 3-4 minuten.

    Scheid de eieren: Scheid voorzichtig de eidooiers van de eiwitten. Klop in een andere mengkom de eidooiers tot ze bleek en romig zijn, ongeveer 2-3 minuten.

    Breng de mengsels samen: Spatel voorzichtig de opgeklopte eierdooiers door het mascarponemengsel tot het volledig gecombineerd is.

    Klop de eiwitten op: Klop in een aparte schone kom de eiwitten op tot zich stijve pieken vormen, ongeveer 3-4 minuten. Spatel de opgeklopte eiwitten voorzichtig door het mascarponemengsel en zorg ervoor dat het mengsel luchtig blijft.

    Bereid de geweekte ladyfingers: Combineer in een ondiepe schaal de afgekoelde espresso en Aperol. Dompel elke ladyfinger kort in het mengsel en zorg ervoor dat ze doordrenkt zijn, maar niet te klef.

    Leg een laagje tiramisu: Schik in een rechthoekige serveerschaal een laag geweekte ladyfingers op de bodem. Verdeel de helft van het mascarponemengsel over de ladyfingers, herhaal met nog een laag geweekte ladyfingers en eindig met het resterende mascarponemengsel bovenop.

    Koel het dessert: Dek de schaal af met plasticfolie en zet minstens 4 uur, of bij voorkeur een nacht, in de koelkast om de smaken mooi te laten samensmelten.

    Opdienen: Bestuif de bovenkant vlak voor het opdienen met cacaopoeder en garneer met sinaasappelschijfjes of -rasp voor een extra vleugje kleur en citrussmaak.

Tips of vervangingen

  • Versie met weinig suiker: Vervang kristalsuiker door een caloriearme zoetstof en pas de hoeveelheid aan op basis van de conversietabel van het product.
  • Variant met weinig zout: Als je je zorgen maakt over natrium, zorg er dan voor dat geen van de ingrediënten toegevoegd zout bevat, met name in de ladyfingers of cacaopoeder.
  • Veganistische aanpassing: Gebruik een plantaardige mascarpone of gemengde silken tofu, en vervang de eieren door aquafaba (opgeklopt kikkererwtenwater) voor de luchtige textuur!


Koken is plezier op tafel brengen! Geniet van je verfrissende Aperol Tiramisu en verras je gasten met dit opvallende dessert boordevol smaak!

Gerelateerde categorieën

Raak geïnspireerd en ontdek exclusieve deals!

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijkse topdeals.