Betrouwbare levering uit eigen voorraad door PostNL
Voor 22:30 besteld, is morgen in huis
In 10 jaar meer dan 1 miljoen klanten
Betrouwbare levering uit eigen voorraad door PostNL
Home
Hoe gebruik je een BBQ Cold Smoke Set met Rookmot?
Hoe gebruik je een BBQ Cold Smoke Set met Rookmot?
Wil jij je gerechten verrijken met een verfijnde rooksmaak, zonder ze te garen?
Met koud roken geef je vlees, vis, kaas of groenten een intense smaakbeleving zonder hitte. Gebruik rookmot in diverse aroma’s, zoals appel, beuk, kers of hickory en voeg eenvoudig karakter en diepgang toe aan je favoriete ingrediënten.
Perfect voor fijnproevers die graag experimenteren met smaak en textuur.
Volg het stappenplan hieronder en ontdek hoe eenvoudig en smaakvol koud roken kan zijn.
Hoe gebruik je een BBQ Cold Smoke Set met Rookmot?
Wil jij je gerechten verrijken met een verfijnde rooksmaak, zonder ze te garen?
Met koud roken geef je vlees, vis, kaas of groenten een intense smaakbeleving zonder hitte. Gebruik rookmot in diverse aroma’s, zoals appel, beuk, kers of hickory en voeg eenvoudig karakter en diepgang toe aan je favoriete ingrediënten.
Perfect voor fijnproevers die graag experimenteren met smaak en textuur.
Volg het stappenplan hieronder en ontdek hoe eenvoudig en smaakvol koud roken kan zijn.
Bereid je rookplek voor
Zet je BBQ, smoker of rookoven uit de zon op een koele, schaduwrijke plek zodat de temperatuur tussen 20 en 25 °C blijft (max. 30 °C).
Vul en plaats de Cold Smoke Generator
Vul de rookgenerator met fijn zaagsel van jouw gekozen Rookmot van bijv. GrillX of Wartmann in de verschillende aroma's bijv. Appel, beuk, citroen, kers, olijf of hickory. Plaats deze in de BBQ of smoker op een rooster of hittebestendige ondergrond.
Start de rookontwikkeling
Steek het uiteinde van de rookmot aan met een brander of waxinelichtje. Zodra het smeult, sluit je het deksel en zorg je voor een minimale luchttoevoer om rookverlies te beperken.
Rook je gerechten
De koudroker kan maxiaal per sessie tot 12 uur rook produceren terwijl de temperatuur onder 30 °C blijft, zodat je ingrediënten hun textuur en smaak behouden.
Afronden en schoonmaken
Laat de rookgenerator uitdoven, verwijder de asresten en bewaar ongebruikte rookmot droog en koel, goed afgesloten.