Na verschillende ontbijtrecepten met kleine pannenkoekjes, vond ik het tijd worden voor een lekker recept voor grote pannenkoeken. Van die gewone, die je lekker met bacon of kaas maakt, of juist zoet met vers fruit of wat ahornsiroop. Natuurlijk moesten dat glutenvrije pannenkoeken zijn en deze met teffmeel zijn echt heel erg lekker. Ik maakte ze met bacon, maar je kunt er natuurlijk eindeloos mee variëren. Houd je meer van écht zoete pannenkoeken? Niet getreurd, we hebben ook een heerlijk recept voor glutenvrije Kaiserschmarren; zoete Oostenrijkse pannenkoekjes.
Recept
Pannenkoeken mogen eigenlijk niet ontbreken in je maaltijden, ook niet wanneer je een gluten of lactose allergie of intolerantie hebt. Daarom dit heerlijke recept met teffmeel en plantaardige melk.
Gang | Hoofdgerecht |
---|---|
Keuken | Nederlands |
Porties | 3--4 pannenkoeken |
Voorbereidingstijd | 5 min |
---|---|
Bereidingstijd | 10 min |
Totaal | 15 min |
Hoef je niet glutenvrij te eten? Gebruik dan speltmeel in plaats van teffmeel. Speltmeel is wat soepeler en maakt een mooier deeg. Als je mag kiezen omdat je geen glutenintolerantie hebt, kun je dus ook speltmeel gebruiken. Verder is het recept heel simpel; je hebt alleen plantaardige melk nodig, wat olijfolie en een ei.
Oh en natuurlijk is dit pannenkoeken recept naast glutenvrij en lactosevrij (zuivelvrij) ook suikervrij. Extra lekker.