Recepten Hoofdgerechten

Dit pastagerecht is erg simpel, maar wel heel smaakvol! Door de pittige Spaanse chorizo worst en de geitenkaas krijgt het gerecht erg veel smaak. Maar de frisse tomaten en rucola brengen deze smaken weer mooi in verhouding.

Cookinglife Foodies
Pappardelle met chorizo en geitenkaas

Recept

Pappardelle met chorizo en geitenkaas

een erg smaakvolle combinatie

Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 2 personen

Bereidingstijd

Bereidingstijd 30 min
Totaal 30 min

Benodigdheden

  • 2 pannen
  • Snijplank
  • Mes

Ingrediënten

  • 250 gr pappardelle
  • 250 gr chorizo
  • 1 ui
  • 500 gr tomaatjes
  • 50 gr pesto rosso
  • 125 gr geitenkaas
  • 75 gr rucola
  • Zout & peper

Hoe maak je de pasta met chorizo en geitenkaas?

  1. Snijd de chorizo in stukjes en bak deze in een pan. Snijd ondertussen de ui in kleine stukjes en fruit mee met de chorizo. Door de chorizo komt er erg veel vet vrij, dus je hoeft geen olie of boter te gebruiken om de ui te bakken!
  2. Kook ondertussen de pappardelle volgens de verpakking. Snijd de tomaatjes in vieren en voeg deze toe aan de ui en chorizo.
  3. Zodra de pappardelle klaar is, gooi je alles bij elkaar in één pan. Voeg ongeveer 50 gr pesto rosso, een half zakje geitenkaas en rucola toe en roer alles door elkaar.
  4. Breng eventueel op smaak met zout en peper. Zet de rest van de geitenkaas en rucola op tafel zodat iedereen dit zelf kan toevoegen naar smaak.

Tips!

  • Voeg er eventueel nog andere groenten aan toe, bijvoorbeeld courgette of paprika! 
  • Houd je niet van geitenkaas? Dan is Parmezaanse kaas ook een goede optie.
Tips!