Recepten Hoofdgerechten

Een heerlijke pastasaus die leuk is om in grote hoeveelheden te maken en in te vriezen! Zodat je op dagen met minder tijd toch een gezonde en snelle smaakvolle maaltijd op tafel kan zetten! 

Cookinglife Foodies
Pasta met aubergine

Recept

Pasta met aubergine

en tomatensaus

Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 4 personen

Bereidingstijd

Oventijd 25 min
Voorbereidingstijd 50 min
Totaal 1 uur 15 min

Benodigdheden

  • Bakmat 
  • Vijzel 
  • Vergiet
  • Braadpan
  • Kookpan
  • Snijmes 

Ingrediënten

  • 2 aubergines
  • 1-2 verse rode pepers (optioneel)
  • 40 gr pijnboompitten
  • 2 tenen knoflook
  • 1 bosje verse basilicum (30 gr)
  • Olijfolie
  • 2 blikken tomaten (gepeld of blokjes) van 400 gr
  • 300 gr gedroogde (volkoren) penne
  • 200 gr ricotta
  • 10 gr Parmezaanse kaas

Hoe maak je de pasta met aubergine?

  1. Verwarm je oven voor op 180 graden en bekleed de bakplaat met een bakmat. Snijd de aubergines in stukjes van 1-2 cm grootte en leg ze op de bakplaat. Strooi er een beetje zout over en zet voor 15 – 20 minuten in de oven tot de groente zacht is.
  2. Rooster de pijnboompitten heel kort in een grote braadpan op matig vuur en stamp ze vervolgens fijn in een vijzel.
  3. Pel de tenen knoflook, snijd ze in dunne plakjes en doe ze samen met de fijngehakte steeltjes van de basilicum in de pan met 1 eetlepel olijfolie. Bak dit goudbruin en voeg vervolgens de tomaten uit blik toe.
  4. Vul de blikken met water, giet ze leeg in de pan en voeg een flinke snuf zeezout en zwarte peper toe. Breng de saus aan de kook en laat 30 minuten zachtjes pruttelen. De saus moet voor de helft ingekookt zijn.
  5. Voeg voor de laatste 10 minuten de aubergine blokjes toe (en de peper als je deze gebruik in het recept) en laat meekoken.
  6. Kook in de tussentijd de penne volgens de aanwijzingen van de verpakking in een pan met gezouten water. Giet af zodra de pasta gaar is en vang een kopje van het kookwater op.
  7. Snipper het grootste deel van de basilicum blaadjes en voeg deze toe aan de saus.
  8. Voeg eventueel extra zout en peper toe om je saus op smaak te maken.
  9. Meng de pasta en ricotta door de saus en maak het gerecht, indien gewenst, iets smeuiger met een scheutje van het kookwater.
  10. Serveer de pasta met de geroosterde pijnboomputjes en schaaf er nog een beetje Parmezaanse kaas overheen en serveer het met een paar mooie blaadje basilicum bovenop. 

Tip!

Je kunt er een pittig chorizo worstje bij doorsnijden, voor wat extra pit en voor de vleesliefhebbers! 

Tip!
Jouw cookievoorkeuren

Deze website maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn voor de technische werking van de website en altijd zijn ingesteld. Andere cookies, die bedoeld zijn om het gemak van het gebruik van deze website te vergroten, voor directe reclamedoeleinden of om de interactie met andere websites en sociale netwerken te vereenvoudigen, worden alleen geplaatst met uw toestemming.

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn voor de technische werking van de website en altijd zijn ingesteld. Andere cookies, die bedoeld zijn om het gemak van het gebruik van deze website te vergroten, voor directe reclamedoeleinden of om de interactie met andere websites en sociale netwerken te vereenvoudigen, worden alleen geplaatst met uw toestemming.