Recepten Hoofdgerechten

Het is een echt smulgerechtje geworden: de combinatie van broccoli, roomsaus en spekjes is megalekker. Een lichte maaltijd is het dus zeker niet, maar dat hoeft natuurlijk ook niet altijd!

Cookinglife Foodies
Pasta met broccoli

Recept

Pasta met broccoli

in mozzarella roomsaus

Gang Hoofdgerecht
Keuken
Porties 4 personen

Bereidingstijd

Bereidingstijd 25 min
Totaal 25 min

Benodigdheden

  • Staafmixer
  • Hoge beker
  • Hapjespan
  • Kookpan

Ingrediënten

  • 400 gr pasta
  • 800 gr broccoli
  • 250 gr gerookte spekreepjes
  • 1 bol mozzarella
  • 1 flesje kookroom
  • 200 gr kleine trostomaatjes
  • Peper & zout
  • Olijfolie
  • Een handje geroosterde pijnboompitjes 
  • Geraspte parmezaan

Hoe maak je de pasta met broccoli?

  1. Kook de pasta al dente in een pan met ruim water en een snufje zout. Wanneer het klaar is, giet je de pasta af, roer je er wat olijfolie doorheen en laat je het staan met het deksel op de pan. Was de broccoli en snijd hem in roosjes.
  2. Bak de spekreepjes in een droge koekenpan tot ze goudbruin zijn en zet ze daarna aan de kant in een bakje. Gebruik nu steeds dezelfde pan zonder deze tussendoor schoon te maken: dan mengen de smaken lekker. Verhit wat olie in de pan en sprenkel en er peper overheen: hier leg je de trostomaatjes in. Zet het vuur middelhoog en wacht tot de tomaatjes openbarsten, de smaken trekken nu in de tomaatjes. Wanneer de tomaatjes wat zachter zijn zet je ze aan de kant op een bordje.
  3. Mix in de hoge beker de mozzarella met de kookroom tot een gladde, stevige saus. Verhit opnieuw wat olie in de pan en roerbak hierin de broccoli zo’n 5 minuten. Maak op smaak met peper en zout. Nu kunnen de spekjes er weer bij en voeg je de roomsaus toe. Laat alles even goed doorwarmen.
  4. Schep de pasta op de borden met daarop de broccoli in de saus en maak af met een takje tomaten, wat geraspte parmezaan en als je het lekker vindt pijnboompitjes.

Tip!

Ga je liever voor een vegetarische pasta? Vervang dan de spekjes door zongedroogde tomaatjes, ook erg lekker! 

Tip!
Jouw cookievoorkeuren

Deze website maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn voor de technische werking van de website en altijd zijn ingesteld. Andere cookies, die bedoeld zijn om het gemak van het gebruik van deze website te vergroten, voor directe reclamedoeleinden of om de interactie met andere websites en sociale netwerken te vereenvoudigen, worden alleen geplaatst met uw toestemming.

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn voor de technische werking van de website en altijd zijn ingesteld. Andere cookies, die bedoeld zijn om het gemak van het gebruik van deze website te vergroten, voor directe reclamedoeleinden of om de interactie met andere websites en sociale netwerken te vereenvoudigen, worden alleen geplaatst met uw toestemming.