Hoofdgerechten Recepten Pasen Paasdiner

Als je weinig tijd of zin hebt om te koken, dan is dit recept voor pasta kip-pesto een aanrader! Het is ten eerste erg makkelijk te maken, ten tweede super lekker en het staat ook nog eens in een handomdraai op tafel!

Cookinglife Foodies
Pasta met pesto-kip en groente

Recept

Pasta met pesto-kip en groente

met pijnboompitjes

Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 2 porties

Bereidingstijd

Bereidingstijd 25 min
Totaal 25 min

Benodigdheden

  • Middelgrote pan
  • Hapjespan
  • Kleine koekenpan
  • Kom

Ingrediënten

  • 350 gr. kipfilet
  • 1 gele paprika
  • 1 courgette
  • 3 bosuitjes
  • Een handvol pijnboompitjes
  • Cherry tomaatjes aan de tros
  • Pesto alla genovese
  • Pasta penne
  • Pomodori al forno e caperi
  • Sugocasa aglio pastasaus
  • Peperolie 
  • Peper & zout
  • Olijfolie

Hoe bereid je de Pasta met pesto-kip en groente?

  1. Zet een pan met ruim water op en kook de penne al dente. Snijd de kipfilet in blokjes en doe deze samen met twee flinke lepels pesto in de kom, dit mag een minuut of 10 (of langer) marineren.
  2. De paprika, courgette, tomaten al forno en bosui (beetje apart houden voor straks) snijd je fijn. Ik vind stukjes van 1 bij 1 cm altijd lekker in de pasta, maar je kunt ze natuurlijk ook groter of kleiner maken.
  3. Rooster de pijnboompitjes in een droge pan goudbruin en laat ze daarna afkoelen op een bord. Laat nu wat olijfolie warm worden in de pan, strooi er peper en zout overheen en zet de tomaatjes met tros en al hier bovenop. Even wachten tot de velletjes openbarsten en dan de pan van de warmtebron halen en met tomaatjes en al aan de kant zetten.
  4. Bak de kipfilet in de hapjespan. Als deze net gaar is voeg je de gesneden groenten toe en laat je dit een paar minuten bakken. Niet te lang, de kip is inmiddels goed gaar en het is lekker als de groenten nog bite hebben. Tot slot voeg je de saus toe en laat je deze warm worden.
  5. Als de pasta klaar is giet je deze af en voeg je naar smaak een scheut peperolie toe. Hou je niet van pittig? Gebruik dan heel weinig of skip deze stap.
  6. Verdeel de pasta over de borden, schep de saus erop en garneer met wat bosui en pijnboompitjes. Tot slot leg je het takje met de trostomaten erop. Ready!

Pittige peperolie: ook heerlijk om een broodje in te dippen.

Deze pasta is heerlijk met Parmezaanse kaas en verse basilicum er overheen. Eet smakelijk!

Jouw cookievoorkeuren

Deze website maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn voor de technische werking van de website en altijd zijn ingesteld. Andere cookies, die bedoeld zijn om het gemak van het gebruik van deze website te vergroten, voor directe reclamedoeleinden of om de interactie met andere websites en sociale netwerken te vereenvoudigen, worden alleen geplaatst met uw toestemming.

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn voor de technische werking van de website en altijd zijn ingesteld. Andere cookies, die bedoeld zijn om het gemak van het gebruik van deze website te vergroten, voor directe reclamedoeleinden of om de interactie met andere websites en sociale netwerken te vereenvoudigen, worden alleen geplaatst met uw toestemming.