Soepen Voorgerechten Recepten

Een simpel, maar oh-zo-lekker recept. Een lekker stokbroodje ernaast en klaar ben je!

Cookinglife Foodies
Pastinaaksoep

Recept

Pastinaaksoep

met spekjes en champignon

Gang Hoofdgerecht
Keuken
Porties 4 personen

Bereidingstijd

Bereidingstijd 40 min
Totaal 40 min

Benodigdheden

  • Staafmixer
  • Soepkom
  • Koekenpan
  • Kookpan

Ingrediënten

  • 500 gram pastinaak
  • 2 (grote) uien 
  • 2 tenen knoflook
  • 1 el kerriepoeder
  • ½ chilipeper
  • 1 kippenbouillontablet
  • 1 aardappel
  • 250 gram spekreepjes
  • 125 gram champignons
  • eventueel een scheutje kookroom

Zo maak je het

  1. Snijd de uien in blokjes en pers de knoflook. Doe een beetje boter/olie in een soeppan en fruit de ui en knoflook. 
  2. Schil en snijd de aardappel en pastinaken in stukjes en voeg ook toe. Chilipeper in kleine stukjes snijden, pitjes verwijderen en deze ook toevoegen aan de soeppan. Daarna nog een eetlepel kerriepoeder toevoegen en de pan 5 minuutjes op het vuur laten staan.
  3. Voeg als laatst 1 kippenbouillontablet toe en 1,2 liter water. Laat de soep koken en 30 minuten op het vuur staan pruttelen.
  4. In de tussentijd de spekreepjes in een koekenpan uitbakken en lekker knapperig laten worden.
  5. Snijd de champignons in plakjes en bak ze nog een minuutje mee in de koekenpan.
  6. Wanneer de 30 minuten voorbij zijn kun je de soep met een staafmixer tot een gladde massa mixen. Vlak voor het serveren de spekjes, champignons (en eventueel kookroom) toevoegen en klaar!

Tip!

Ga je liever voor een vegetarische soep? Vervang dan de spekjes door zongedroogde tomaatjes, ook erg lekker! 

Tip!