Recepten Bakken Hoofdgerechten Nagerechten

Maak deze feestelijke camembert met jam voor bij de kerstborrel of het kerstdiner! Super simpel, maar toch helemaal in stijl.

Cookinglife Foodies
Poffertjes met stoofpeertjes

Recept

Poffertjes met stoofpeertjes

Zelfgemaakt met een poffertjespan

Gang Hoofdgerecht / Dessert
Keuken Hollands
Porties 6 personen

Bereidingstijd

Bereidingstijd 25 min
Totaal 25 min

Benodigdheden

  • Poffertjespan
  • Beslagfles
  • Poffertjesvork
  • Kwast

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 350 ml melk
  • 250 gr. bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 100 gr. boter
  • 1 el stroop
  • Snuf zout
  • 1 tl Kaneel
  • Stoofpeertjes
  • Blokje roomboter
  • Poedersuiker

Hoe maak je de poffertjes met stoofpeertjes?

  1. Meng de bloem, bakpoeder, kaneel en zout door elkaar. Voeg de eieren en melk toe en mix door elkaar. Smelt 50 gram boter en voeg dit samen met de stroop toe aan het beslag en mix dit nogmaals.
  2. Verwarm de poffertjespan op middelhoog vuur. Doe wat van het beslag in de doseerfles. Vet de poffertjespan goed in met een kwastje. Spuit het beslag in de holtes en vul ze tot net onder de rand.
  3. Bak ze 1-2 minuutjes tot er aan de bovenzijde belletjes komen. Keer ze dan met een poffertjesvork om. Bak ook de andere zijde van de poffertjes goudbruin.
  4. Haal ze uit de pan met het vorkje en vet de pan weer opnieuw in. Bak de volgende batch en herhaal dit tot het beslag op is.
  5. Voor de stoofpeertjes is een basisrecept gebruikt, of koop ze kant-en-klaar. Snijd ze in stukjes en serveer de poffertjes met de stoofpeertjes, een blokje roomboter en poedersuiker.
  6.  

Tips!

Laat de gietijzeren pan goed opwarmen. Zo voorkom je dat de eerste batch mislukt, net zoals wel eens gebeurt bij pannenkoeken!

 

Zitten de poffertjes nog vast wanneer je ze wil omdraaien? Wacht dan nog even met draaien tot ze loslaten en/of gebruik de volgende keer wat meer boter om in te vetten.

 

Tips!