Cookinglife Outlet = Shop met voordeel >
Betrouwbare levering uit eigen voorraad door PostNL
Meer dan 1.000.000+ tevreden klanten gingen je voor
10+ jaar jouw nummer 1 kookwinkel
Recepten Bananenbrood Bakken Glutenvrij Suikervrij

Wie al vaker een recept voor een gezonde snack op heeft gezocht in Google, is vast wel bananenbrood tegen gekomen! Deze lekkere snack is mega veelzijdig en daarom bestaan er ook zoveel verschillende recepten van. Dit recept voor proteine bananenbrood gaat uit van een basis bananenbrood met vooral gezonde ingrediënten en zonder toegevoegde suikers! Het brood is gemaakt van havermoutmeel, wat niet alleen glutenvrij is, maar ook een lage glycemische index heeft. Hierdoor worden suikers langzamer in het bloed opgenomen en daardoor blijft je bloedsuikerspiegel stabiel. 

Recept

Proteïne bananenbrood

Proteïne bananenbrood is een gezond tussendoortje, rijk aan eiwitten en zonder toegevoegde suikers. Het beslag wordt gemaakt van rijpe bananen, eieren, dadels, havermoutmeel, eiwitpoeder en walnoten, en vervolgens 30 minuten gebakken tot goudbruin. Dit voedzame brood is perfect als ontbijt, snack of om mee te nemen, en kan ook gemakkelijk ingevroren worden per plak.

Gang Tussendoor
Keuken Nederlands
Porties Ca. 12 plakken

Bereidingstijd

Bereidingstijd 30 min
Totaal 45 minuten

Ingrediënten

  • 3 rijpe bananen (ongeveer 350 gram)
  • 3 eieren
  • 8 dadels
  • 130 gram glutenvrij havermoutmeel (dit kan je kopen, of je havermout even door de blender halen)
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 2 scheppen (plantaardig) whey eiwit poeder vanille
  • 3 theelepels kaneel
  • Een handvol gehakte walnoten (Eventueel een paar extra samen met wat gojibessen ter garnering)

Hoe maak je een proteïne bananenbrood?

    1. Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht)
    2. Meng de droge ingrediënten bakpoeder, havermoutmeel, kaneel enwhey poeder) in een grote kom.
    3. Doe de eieren, dadels en bananen samen in een blender tot het een egaal mengsel is en voeg dit toe aan de droge ingrediënten. Meng het geheel zodat de klontjes verdwijnen. Voeg hierna de gehakte walnoten toe en giet het beslag in een cakevorm.
    4. Bak in ongeveer 30 minuten mooi goudbruin. Eet smakelijk!