Recepten Bananenbrood Bakken Glutenvrij Suikervrij

Wie al vaker een recept voor een gezonde snack op heeft gezocht in Google, is vast wel bananenbrood tegen gekomen! Deze lekkere snack is mega veelzijdig en daarom bestaan er ook zoveel verschillende recepten van. Dit recept voor proteine bananenbrood gaat uit van een basis bananenbrood met vooral gezonde ingrediënten en zonder toegevoegde suikers! Het brood is gemaakt van havermoutmeel, wat niet alleen glutenvrij is, maar ook een lage glycemische index heeft. Hierdoor worden suikers langzamer in het bloed opgenomen en daardoor blijft je bloedsuikerspiegel stabiel. 

Cookinglife Foodies
Proteïne bananenbrood

Recept

Proteïne bananenbrood

Dit recept voor proteine bananenbrood gaat uit van een basis bananenbrood met vooral gezonde ingrediënten en zonder toegevoegde suikers!

Gang Tussendoor
Keuken Nederlands
Porties ca 12 plakken

Bereidingstijd

Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 30 min
Totaal 45 min

Ingrediënten

  • 3 rijpe bananen (ongeveer 350 gram)
  • 3 eieren
  • 8 dadels
  • 130 gram glutenvrij havermoutmeel (dit kan je kopen, of je havermout even door de blender halen)
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 2 scheppen (plantaardig) whey eiwit poeder vanille
  • 3 theelepels kaneel
  • Een handvol gehakte walnoten (Eventueel een paar extra samen met wat gojibessen ter garnering)

Hoe maak je een proteïne bananenbrood?

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht)
  2. Meng de droge ingrediënten bakpoeder, havermoutmeel, kaneel enwhey poeder) in een grote kom.
  3. Doe de eieren, dadels en bananen samen in een blender tot het een egaal mengsel is en voeg dit toe aan de droge ingrediënten. Meng het geheel zodat de klontjes verdwijnen. Voeg hierna de gehakte walnoten toe en giet het beslag in een cakevorm.
  4. Bak in ongeveer 30 minuten mooi goudbruin. Eet smakelijk!

Om het brood rijk te maken aan proteïne, heb ik er ook nog twee scheppen whey poeder aan toegevoegd, maar dit is natuurlijk optioneel! Om dit bananenbrood extra bijzonder te maken kan je er van alles aan toevoegen. In plaats van walnoten, kun je bijvoorbeeld ook gedroogd fruit of stukjes chocolade toevoegen. Of allemaal, zodat je een extra gevuld bananenbrood krijgt! Door de havermout is het brood enorm geschikt om als ontbijt te eten en het gaat ook super makkelijk mee naar het werk. Ik ga er nu als lunch van genieten met een lekker laagje natuurlijke pindakaas ;).

Je kunt dit proteine bananenbrood na het bakken in plakjes snijden en per stuk (of per twee) invriezen. Op die manier kun je het ‘s ochtends uit de vriezer halen en geniet je op je werk van een heerlijk plakje bananenbrood als tussendoortje.