Hoofdgerechten Lunch Vegetarisch Recepten

Deze quesedilla met cottage cheese is een stuk slanker dan de standaard versie met een flinke portie belegen kaas. Ze zijn daarnaast heel snel klaar. Het enige dat je even hoeft te doen is de de groenten snijden en aanbakken in de pan. De rest doet de grill voor je! Voor mij een ideaal receptje na een lange werkdag, bomvol groenten. Snel, lekker en goed voor je!

Cookinglife Foodies
Quesedilla met cottage cheese

Recept

Quesedilla met cottage cheese

Een vegetarische quesedilla met cottage cheese die makkelijk te bereiden is, en super lekker!

Gang Hoofdgerecht
Keuken Mexicaans
Porties 2 personen

Bereidingstijd

Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 7 min
Totaal 12 min

Ingrediënten

  • 4 grote meergranen wraps of 8 kleine meergranen wraps
  • 200 gram cottage cheese
  • 8 zongedroogde tomaatjes
  • 1 paprika
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • ½ rode ui
  • ½ theelepel oregano

Hoe maak je een quesedilla met cottage cheese?

  1. Snijd de zongedroogde tomaatjes klein. Snijd ook de paprika, courgette en aubergine in blokjes. Snipper de rode ui.
  2. Fruit de ui aan in wat olijfolie. Voeg de paprika, courgette en aubergine toe en bak dit ongeveer 6-7 minuten. Voeg de oregano toe en breng op smaak met zout en peper.
  3. Besmeer de wrap met cottage cheese. Verdeel de tomaatjes erover. Daarna verdeel je er groenten overheen. Beleg met een tweede wrap.
  4. Bak de wraps nu in de grillpan of in een contactgrill. Enjoy!

Je kunt qua groenten natuurlijk heel gemakkelijk varieren. Het zal je bijvoorbeeld verbazen hoe lekker het is om gekookte of gestoomde broccoli te gebruiken. Of wat artisjokharten. Net wat je zelf lekker vindt! Gebruik de glutenvrije of volkoren wraps en de cottage cheese dan gewoon als basis en wissel de groenten af. Zo zijn de quesedillas iedere keer toch nét wat anders ;-)!