Hoofdgerechten Recepten Borrelhapjes
Cookinglife Foodies
Quiche met tomaat en ham

Recept

Quiche met tomaat en ham

Je hebt niet veel nodig om iets heel lekkers op tafel te zetten! Met dit super simpele recept heb je maar een paar ingrediënten nodig. Je kunt natuurlijk altijd variëren naar eigen smaak.

Gang Hoofdgerecht
Keuken Frans
Porties 6 personen

Bereidingstijd

Bereidingstijd 20 min
Oventijd 40 min
Totaal 1 uur 0 min

Benodigdheden

  • Oven
  • beslagkom
  • Quichevorm

Ingrediënten

  • 5 eieren
  • 100 ml room
  • 1 rol quiche- en taartdeeg
  • 2 handjes geraspte kaas naar keuze
  • 120 gram hamblokjes
  • 1 à 2 tomaten

Hoe maak je een quiche met tomaat en ham?

  1. Verwarm de oven voor op 190℃.
  2. Klop de eieren en de room tot een glad mengsel in een beslagkom.
  3. Snijd de tomaat in vieren en verwijder het vruchtvlees, nu kun je de tomaat in blokjes snijden. Gek op tomaat? Kies dan voor twee tomaten. 
  4. Voeg vervolgens 120 gram hamblokjes samen met de tomatenblokjes en meng deze ingrediënten goed door het eieren en room mengsel.
  5. Rol het quiche- en taartdeeg uit op wat bakpapier of op een aanrecht bekleed met wat bloem. Vet de quichevorm in, of bekleed het met wat bakpapier. Bekleed de quichevorm met het deeg. Zorg ervoor dat je de randen goed bekleed! Vul daarna de quichevorm met de vulling.
  6. Bestrooi de quichevulling met geraspte kaas en bak de quiche in het midden van de oven in 35 à 40 minuten goudbruin. Elke oven is anders, houd dan ook altijd even een oogje in het zeil. Enjoy!

Quiche maken

Ben jij ook gek op quiches? Met dit simpele recept kan jij jouw eigen heerlijke quiche maken. Hiervoor heb je maar een paar ingrediënten nodig. Deze quiche is gebaseerd op een basisrecept dat bestaat uit eieren, room, deeg en geraspte kaas voor de topping. Sappige tomaatjes zijn mijn persoonlijke favoriet. Duik jij de keuken al in om jouw eigen quiche te maken?

Quiche als borrelhapje

Quiche met tomaat en ham doet het bij mij altijd goed op een verjaardag. Wanneer ik een plankje op tafel zet met kleine puntjes, hoef ik me maar om te draaien en de helft is al weg. Je kunt ook variëren door de hamblokjes te vervangen door kipreepjes of uitgebakken spekjes. De vegetarische varianten kunnen uiteraard ook prima gebruikt worden!