Recepten Lunch Vis Glutenvrij Hoofdgerecht

Als het buiten warm is, is het makkelijk om een snelle maaltijd op tafel te zetten. Of om een snelle maaltijd klaar te maken die je dan fijn mee kunt nemen. Bijvoorbeeld naar het park of naar het strand. Deze salade met makreel, komkommer en avocado is in een handomdraai klaar en dan hou je nog lekker veel tijd over om van het weer te genieten. Stop ‘m in een bakje en neem mee!

Cookinglife Foodies
Salade met makreel, komkommer en avocado

Recept

Salade met makreel, komkommer en avocado

Makkelijk en snel op tafel te zetten!

Gang Hoofdgerecht, lunch
Keuken Grieks
Porties Voor 2 personen

Bereidingstijd

Bereidingstijd 5 min
Totaal 5 min

Ingrediënten

  • 200 gram gerookte makreel
  • 1 avocado
  • 100 / 150 gram spinazie of veldsla
  • halve komkommer
  • 1 rode paprika
  • paar blaadjes munt
  • olijfolie
  • peper en zout
  • citroensap

Hoe maak je een salade met makreel, komkommer en avocado?

  1. Snijd of scheur de gerookte makreel in stukjes. Snijd de avocado en paprika in blokjes, de komkommer in halve plakjes.
  2. Doe de veldsla of spinazie in een grote kom, decoreer met de makreel, avocado, paprika en komkommer. Scheur er een paar blaadjes munt doorheen.
  3. Maak een dressing van de olijfolie, citroensap, zout en peper naar smaak. Garneer eventueel met een takje munt.

Binnen een minuut of 5 staat deze salade op tafel. Extra lekker in mijn geval: ik had verse spinazie uit de moestuin van mijn ouders. Extra goed wassen, dat dan weer wel, maar het smaakt ook éxtra lekker! In onze eigen verticale moestuin hebben we nu ook een beetje spinazie. Dat gebruik ik af en toe in een smoothie of extra door een salade.

Als je trek hebt in een lichte, zomerse maaltijdsalade? Dan moet je zeker dit recept eens proberen. Groot favoriet hier thuis :-)! Houd je trouwens niet zo makreel? Dan is deze salade met gerookte zalm, avocado en komkommer een lekker alternatief. Varieer ook gerust eens met de slasoorten.Je kunt namelijk ook gewoon veldsla gebruiken of een andere slasoort als basis.