Lekker met gerechten en recepten bezig zijn vind ik het leukste dat er is. Hoewel het aanbod producten in de supermarkt ieder jaar weer lijkt toe te nemen, zijn gerechten die je zelf in elkaar knutselt vaak veel lekkerder. Daarnaast weet je precies wat erin zit, het is leuk om lekker bezig te zijn én het geeft voldoening als een recept is gelukt! De smaken in de snack met chocolade, pindakaas en zoutjes combineren super goed en de snackreep heeft een lekker krokantje.
Recept
Ideaal als tussendoortje of voor onderweg! Glutenvrij en veganistisch!
Gang | Tussendoortje |
---|---|
Keuken | Brits |
Porties | Ca. 10-12 snackrepen |
Bereidingstijd | 30 min |
---|---|
Opstijven | 1 uur 0 min |
Totaal | 1 uur 30 min |
Ik zag een foto van dit heerlijke lekkernij voorbijkomen en dacht meteen: dit moet ik maken. Het is volledig glutenvrij doordat zowel de krakelingen als de havervlokken geen glutten bevatten. Daarnaast bevat het recept geen zuivel en is het ook nog vegan (mits je agavesiroop gebruikt in plaats van honing). Je kunt de snackrepen inpakken in een stukje folie, zodat je een heerlijke snack bij je hebt voor onderweg!
Hou jij ook zo van zoutige krakelingen? Ik gebruik ze nu in dit recept, maar ze zijn ook heel erg lekker om ‘gewoon’ als zoutjes te eten. Ze zijn krokant, niet te zout en een fijne snack. Perfect om op tafel te zetten tijdens het borrelen! Of natuurlijk om te verwerken in een lekker recept, zoals deze snackrepen met chocolade, pindakaas en zoutjes ;-).